Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 7 oktober 2010

Lampkoll, smygtittare, saftkok och epoststrul

Jag har inte fått några epostmedelanden på flera dagar. Först tänkte jag inte så mycket på det. men när jag dels vann en auktion på Tradera och dels blev överbjuden på två auktioner utan att få mail om det anade jag ugglor i mossen. Jag provade att skicka epost till mig själv från min gamla epostadress - inget hände. Jag har postat en hel del mail också så jag provade att skicka ett från min telia adress till min gamla mail, det kom fram. Det går alltså att skicka men inte ta emot. Jag anade att jag hade fått massor av mail bland annat från masen och Buzzador så vad göra? Jag chattade med telia, som inte har någon support för eposten!!! Jag fick en genväg som jag kunde kolla, vilket jag gjorde - alla inställningar var rätt. Det enda jag kan göra nu är att varje gång jag ska kolla mailen gå ut på telias hemsida, trycka på webmail, logga in där och sen titta om jag fått mail. Jobbigt och struligt! 58 mail hade jag. Bland annat en ny tid hos masen och jag hade blivit uttagen till Buzzador kampanjen om indisk/thai mat. Kul!
Jag försöker att ha lågenergilampor överallt. För att inte missa någon lampa har jag en lista som alla lampor i hela huset står på och vad det är för sorts lampa. Om jag räknar precis alla lampor (utom lysrören) så har vi 53 glödlampor + att jag vill ha 3 extra. 46 av dom är lågenergi. Dom andra är glödlampor som vi nästan aldrig använder till exempel i bastun och förråden. Jag vill inte byta lamporna förens dom är slut. Nu är det senaste ledlampor. Dom drar ändå mindre ström än lågenergi, men kostar mycket mer. Än så länge har vi bara 1 ledlampa. Jag har i alla fall gjort en lista till med ledlampor på. Så nu är målet att byta ut lamporna som går sönder mot ledlampor.
Skutt kanin har sin bur i köket. Hon springer ute hela dagarna och går bara in för att "gå på toa", äta och sova. Och för att titta på tv. Tv:n står i vardagsrummet bredvid köket. Skutt sätter sig på taket av sitt hus och har då full sikt.

Äppeldrickan som jag gjorde i somras är precis urdrucken. Så idag var det dags att plocka fram bär ur frysen och börja med höstens första saftkok. Jordgubbssaft. Den saften som går mest. Ställer jag fram blandsaft så dricks det max ett glas till fikat. Är det jordgubbssaft så dricks det flera glas + några till under dagen.

1 kommentar:

Mor Grön sa...

Så intressant att vi bor nästan nästgårds.. har suttit och scannat igenom din blogg, hittar ju massor av bra här bla. "yoghurtrecept" vilket jag också tänkt att prova!