Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 13 februari 2015

Pengafunderingar och gratis är gott

Våran månadskostnad (alla utgifter hela året/12) ligger på 23.800 kronor. Den har varit lägre men så fick maken för sig att vi behövde en nyare bil och att vi behövde två bilar nu när S också har körkort. Sen åkte S till USA så den andra bilen står mest. Även om den första bilen används desto mer. Maken åker numera bil till jobbet varje dag och har skippat busskortet. Jag tyckte att den summan var hög. Jättehög. När jag var hemma på heltid med L var den summan 15.000 kronor. Det har dock blivit mycket dyrare att leva efter det. + som skrivet var att vi dragit på oss mer kostnader. Men så fick jag höra om en familj vars utgifter/månad ligger runt 45.000 kronor. Där måste både två jobba heltid för att det överhuvudtaget ska gå ihop. Samma sak med inga pengar kvar. När jag säger att jag inte har några pengar kvar - då har jag inga pengar kvar. Säger maken det har han ett par hundralappar kvar. Andra som säger det har några tusen kvar. Frivid42 sparar 35000 kronor/månad. Så mycket tjänar inte ens maken och jag ihop. Vi är så glada att vi kan spara 2000 kronor/månad. Vi gjorde om billånet till ett JAKlån. Så när det lånet är betalt om sådär 8 år har vi 80.000 kronor sparat + hela billånet betalt. Vi har två andra JAKlån också. Det ena har vi inget efterspar på. Vi hade tillräckligt många sparpoäng så vi behövde inte efterspara. Det andra lånet får vi 16.000 kronor i sparande på när det är färdigbetalt. Meningen är att det ska vara det i februari 2019. Vi vill dock betala av det så snabbt vi bara kan.
Hemmapysslat har det blivit. Fick inspiration efter en rätt jobbig kväll på jobbet igår. Muffins är bakat till alla hjärtans dag. Huset är hjärtpyntat av mig och mest L.
Apelsinsaft är gjord och på resterna gjorde jag apelsinmarmelad. Så det jag slängde efter saftkoket = noll och ingenting. Förutom två tomma sockerpaket som jag la i återvinningen.
Köksfönstret är omgjort igen. Före.
Efter. Lamporna är utbytta mot ljuslyktorna jag böt till mig. Plåtburkarna är utbytt mot en grå fjärilskruka (köpta av mig och L på Coop idag). Blomman som är i är lånad. Jag ska plantera dr Westerlunds blomma (skotten har fått rötter) eller köpa två orkidéer. Jag har inte bestämt mig än.
L och jag smet från maken och Popcorn till det stora köpcentret på andra sidan stora staden. Förutom Coop (där vi köpte massor av gratissaker - se bild) så åkte vi till djuraffären. Sandpapper, frö, reflexväst till Popcorn och lite annat smått och gott blev det. Det blev också en påse gratis hundgodis.
Vi fikade på Espresso house inne på det stora köpcentret. Jag fick ett presentkort av svärmor och svärfar i julklapp så fikat blev gratis. =)
Brevlådan har också varit full. Loppiblogbag kom med en massa gratissaker. Te, riskakor och sockerbalanstabletter från Friggs. Blutsaft. Ekomussli. Kidszoo vitamintabletter till L. Castus fruktstänger med smakerna jordgubb och blåbär.
Ett presentkort på 450 kronor på Jysk. Jag fick ett superpresentkort i julklapp av jobbet och böt det till Jysk. Det ska bli en rutig duk och lite presenter är det tänkt.
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Utan jämförelse Det är du och några till som har enligt mig (o några till) äkta sparsamt levene blogg. De andra är mer prioriterar och fördelar av sin inkomst en inkomst som blir naturligtvis klokt fördelat enligt just den bloggskrivarens önskan . Men med all respekt du och några till ni sparar för att kunna leva på låg inkomst Både av tvång och av val.
bara en tanke och jämförelse båda blogg insolationerna behöv men har kanske olika målgrupper alla hjärtans dag hälsning Helena

Marika på Odlingspyssel sa...

Jag läser ju din blogg regelbundet. Har gjort det i många år nu :) Vi har betydligt högre månadskostnad än vad ni har, mest för att vi bor i Stockholm gissar jag. Bara vårt boende kostar oss ca 10 000 kr/mån och det räknas inte som högt ens. Sedan köper vi endast ekologiskt mat. Där springer kostnaden iväg. Men jag motiverar det hela med att äta mindre kött helt enkelt.

En annan sak. Vi har haft hund länge. Äldsta hunden är 16 år i år. En sak jag läst mig är att satsa på en bra durförsäkring. Beroende på vilken ras det är så kostar den olika. Men det måste finnas en försäkring. När vår katt skadade sig så gick räkningen på 36 000 kr. Försäkringen tog 90% av den kostnaden.
En tredje sak är vikten av ett bra foder. Det smärtar ju när vi köper foder för 400 kr/kg. Men det är bättre mat. Bra djurfoder går inte att köpa i en mataffär, utan endast i zoobutik eller hos en veterinär. Surt men sant. Vi har små hundar, små hundar har ofta tandproblem, ett bra foder måste vara anpassat efter rasen. Fråga i din zoobutik :)

PJAK sa...

Hmmm har en högre månadskostnad än Er men så har vi dubbelt boende och jag har en ganska bra lön. Maken blev arbetslös så snart behöver vi nästa ner till er månadskostnad. Iaf de månader det tar innan vi får igång hans a-kassa. Vi sparar för tillfället endast i huset. Dvs amortera så mycket vi kan.

Synd du bor så långt bort annars hade du kunnat fått en blommande orkidé av mig. Har en för mycket och vet inte riktigt hur jag ska hantera den. Man kan ju inte slänga fina, friska och starka blommor... :(