Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 21 oktober 2013

Recept - vaniljyoghurt

Jag gör egen yoghurt. Jag har experimenterat med olika recept och olika tillagningsmetoder. Det här är det receptet som är godast. Jag ska experimentera med att göra egen vaniljessens också så det blir ännu billigare. Jag gör min i crockpoten som jag vann. Jag värmer den bara och stänger sen av den när jag har stoppat ner yoghurten i den. Jag har också gjort yoghurt på värmedyna, uppe på kylskåpet, inlindad i handdukar på köksbänken och i en termos. Jag har hört om en som ställer sin yoghurt på elementet. Den ska stå varmt i 12 timmar innan den är klar.
8 dl mjölk
4 msk strösocker (eller honung eller sirap eller den sötningen man vill)
2,5 dl mjölkpulver
1 msk vaniljessens
1 msk yoghurt (första gången tog jag den köpta, nu tar jag sista skvätten av den hemgjorda)
Värm mjölken tills den nästan kokar. Rör ner socker. Ta av kastrullen från värmen och låt kallna till 45 grader. Rör ner vaniljessensen och mjölkpulvret. Medans den kallnar värmer jag crockpoten. Jag häller upp yoghurten i en burk och ställer ner burken i crockpoten. Stänger av crocken och sätter på locket. Sen ska blandningen stå varmt i 12 timmar innan den är klar. Om man inte har en crockpot kan den stå på en värmedyna, på elementet, uppe på kylskåpet eller bara på bänken inlindad i en massa handdukar och filtar. Huvudsaken är att den håller ungefär 45 grader under 12 timmar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kul med recept, tack :)
//Ingela