Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 12 oktober 2013

Tänker inte längre än näsan räcker (igen)

Ibland har McDonalds bokhappymeal. Vilket är bra mycket bättre än dom små plastleksakerna som L leker med en gång och sen aldrig leker med igen. Snart är det dags igen och en av böckerna var LasseMajas detektivbyrå Biblioteksmysteriet.
L älskar LasseMaja och hon har flera av böckerna. Resten vill hon ha i julklapp tack mamma. =) Biblioteksmysteriet har hon inte så jag tänkte att då måste vi köpa hamburgare så vi får boken gratis. Men så tänkte jag efter lite. Eftersom vi är 5 stycken som ska äta blir boken allt annat än gratis. Vi får i och för sig mat också men hamburgare är lätt att laga ihop hemma och blir då mycket billigare. Våran mat brukar kosta runt 250 kronor har jag för mig. Var ett tag sedan vi köpte McD. Biblioteksmysteriet kostar 80 kronor att köpa. Att laga samma mat hemma kanske går på 60 kronor och då får vi mer hamburgare och mer pommes än på McD. Så för 60 + 80 kronor får vi samma mat fast mer och alla får sätta ihop hamburgaren som dom vill = 140 kronor. Vi tjänar alltså 110 kronor på att inte köpa McD för att få en gratis bok. För den summan kan L få en bok till.
Idag har L haft sin andra stödundervisning i matte. Häromdagen var maken på utvecklingssamtal och det går bra för L i matten. Det verkar ha lossat. Problemet är att hon har så svårt att koncentrera sig så hon inte hinner med så många tal på lektionerna som hon borde göra. Det är även hög ljudvolym i klassrummet och det tycker L är jobbigt. Hon är väldigt känslig för höga ljud. På en timme stödmatte hinner L med dubbelt så många sidor matte som hon gör på en veckas matte i skolan. L:s stödundervisningslärare tycker också det är toppen eftersom han får "öva" på en riktig elev. Så en win win situation. =)

Inga kommentarer: