Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 9 oktober 2013

Veckans sparade pengar

Årets utgifter/12 ligger fortfarande på 24.400 så ingen förändring där tyvärr. Men sparkontona ökar och vi ligger på plus på servicekontot.

1 L har gått till och från skolan igår och till skolan idag. Cykelmysteriet fick sig en lösning. Hon har bara ett lås som sitter fast vid bakhjulet och är rädd att cykeln ska bli stulen om den står i skolan. Så hon vill ha ett lås som sitter i framdäcket/cykelstället också. Vi har haft massor med såna lås men just nu hittar vi inget av dom. =(

2 L och jag plockade rönnbär som vi ska ha istället för c-vitaminer i brusform. Gratis och ingen förpackning att slänga sen.

3 Torkar rönnbären på en hemgjord torkolla nere i pannrummet så ingen el behövs.

4 Köpte en Iphone 4s som L ska få i julklapp för 400 kronor.

5 Bytt till mig 3 liter mjölk.

6 S gick av bussen vid stora stadens sjukhus och köpte saker på apoteket + skötte bytet = ingen bensin gick åt.

7 Svärmor har köpt ägg till oss (närproducerade). Vi betalade 40 kronor för 30 ägg = 1,33/ägg. Ägg i affären ligger på ungefär 1,93 och uppåt så en besparing på 37,20.

8 Jag har sytt ett par cykelbyxstights till L. Jag fick en kommentar på det som jag väljer att inte publicera. Den gick ut på att byxorna var fula eller konstiga och att det var synd om L. Jag har inga planer på att sätta på L byxorna till skolan eller offentligt. Möjligtvis om jag syr om dom till riktiga cykelbyxor att hon får ha dom nästa sommar men annars får hon ha dom som innemysbyxor/pyamasbyxor. Summan av kardemumman är att jag nu vet att det är enkelt att sy ett par tights. Så nästa gång L får tightsbrist om jag då fortfarande har ett överskott på tights (som jag aldrig använder) så kan jag sy om ett par av mina till ett par åt henne.

9 Köpte en stor sopsäck (minst 600 bollar) till L:s bollhav för 70 kronor. 100 bollar kostar 199 kronor i affären så en förtjänst på 1124 kronor. Jag vet att vi skulle sparat mer om jag inte köpt dom alls men som sagt var det skulle vara ett bra tråkigt liv om man aldrig unnade sig något. Jag körde bollarna i klorin i tvättmaskinen för att bli av med alla eventuella calicivirusar och andra bakterier. Inte så miljövänligt jag vet men hellre det än att få kräksjuka.

10 Fick en trädgårdsmöbel av grannen. Nya kostar 4000 kronor så en besparing på 4000 kronor.

11 Gjort egen tandkräm och sparar 7,50/tub + att det inte blir något att slänga eftersom jag återvinner en glasburk.

12 Fått 4 flaskor gratis linsvätska. 2 till maken och 2 till mig.

13 Fått en hög med scarfar gratis. Ska slå in presenter med dom enligt Furoshiki.

14 Skutt får morötter med blast som jag fick av mamma.

15 Äter egenodlade gurkor, tomater och physalis.

16 Lagat ett örngott så vi kan använda det ett tag till.

17 Diskat ur använda plastpåsar.

18 Killarna har med matlåda varje dag och S har oftast med matlåda.

19 Vi fortsätter att äta ur frysarna. Ikväll ska vi t ex äta fisk = fisk fångad av maken. Det stod att det skulle finnas 4 fiskar kvar men vi hittade bara en så den äter vi ikväll.

20 Gjort nya groddar och skott.

21 Häller vattnet som blir över i vattenkokaren i vattenkannan.

22 Häller vattnet när jag byter i vattenskålarna och när jag tömmer luftavfuktaren i vattenkannan.

23 Kör disk- och tvättmaskinen fulla på ekonomiprogrammet.

24 Hänger tvätten istället för att tumla den.

25 Stänger av alla apparater på standbyknappen eller direkt på grenkontakten.

26 Släcker lamporna i dom rummen vi inte är i.

27 När jag bytte glödlampa i jordgloben (som är tänd som mysbelysning på kvällarna) satte jag i en ledlampa. Det var en liten päronlampa typ dom som är i ugnen så jag blev jätteglad när jag hittade led lampa i den formen.

28 Sköljer munnen i glas vid tandborstning.

29 Torrskalar potatis och morötter.

30 Lägger stenar på kastrull-locken när jag kokar saker.

31 Kokar hälften av pastavattnet i vattenkokaren.

32 Tvättar golv och toaletter med olivoljetvålen.

33 Kokar tevatten i vattenkokaren.

Inga kommentarer: