Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 12 oktober 2013

Gifter i badrummet

Jag har börjat med att göra egen flytande tvål. En stor tvål som jag använde väger ungefär 100 gram. Jag har sparat små tvålbitar i en glasburk och ska använda dom nästa gång när det är dags att göra flytande tvål. Det svarar nog på din fråga tror jag Esbe. Vi har flytande tvål som jag skrev för att det sprider mindre bakterier och virus. Då inte genom att det finns antibakteriella medel typ triclosan i den. Utan genom att bakterierna man har på händerna när man tvättar sig inte kan fastna på tvålen eftersom man inte kommer i kontakt med den. Vilket man gör med fasta tvålar. Triclosan är ett sånt ämne man ska akta sig för. Det är miljöfarligt och det är hälsovådligt. Man tror även att Triclosan gör att man blir immun mot antibiotika.
Det finns många saker att akta sig för i smink och hudvårdsprodukter. Dom tre värsta är:
Zink-pyrithion: Förorenar vattnet och återfinns i vissa mjällschampon. 0,5 tsk mjällschampo hällt i ett stort akvarium (1000 liter) med fiskar i gjorde så att hälften av fiskarna dog inom 4 dygn.
Antibakteriella produkter: Rör sig om allt från strumpor till deodoranter och fotkrämer. Dessa produkter innehåller ofta triclosan, silver- eller tennföreningar som förgiftar vattnet. Triclosan kan ombildas till dioxin och överföras i bröstmjölken.
Tensider som slutar på sulfate: Schampo och tandkräm kan innehålla tensider för att löddra mer. Bieffekten är uttorkning av hårbotten och munslemhinnor vilket förstör kroppens egen funktion och skapar ett beroende av produkten.

1 kommentar:

Esbe sa...

Tack! Bra info :) Jag ska iallafall fortsätta göra egen flytande två framöver :)