Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 29 oktober 2013

Värmeljusfrågan kanske är löst

Jag gillar inte sopor och skräp och strävar efter zero waste. En sak som jag inte gillat är när jag eldar värmeljus så blir det oftast en massa stearin eller vad det nu är paraffin kanske kvar i koppen. Jag petar bort det och slänger koppen och vekeshållaren var för sig i metallåtervinningen. Koppen och hållaren består inte av samma sorts metall. Så det händer något i processen som jag inte vet vad det är. Jag vet bara att dom ska sorteras var för sig. Paraffinet/stearinet slänger jag i soporna och det är det som jag inte gillar.
Nu har jag hittat ljus som inte är ljus som man häller vanlig rapsolja på så blir det ljus av dom. Låter konstigt men så är det. En utvärdering och var jag köpte dom kommer. Dom landade i brevlådan idag så jag har inte hunnit prova dom än.
L har varit på äventyr idag med. Idag var det gemensam tjej- och killgrupp som skulle baka, pyssla och gå spökvandring. På torsdagar går L på tjejgrupp i kyrkans regi. Dom pysslar och pratar tjejsnack. Det finns en grupp för killar med. På bilden är det som L pysslade med och bakade. Cupcakes, ett spöke, en spöklykta och två masker. Det kostade inget och var bara 10 stycken där.
När L var på tjejgruppen var jag till bybiblioteket med mamma. En reserverad bok hade kommit. Sen lånade jag lite nya Lasse-Majas detektivbyrå till L.
Efter biblan följde jag med mamma hem på fika. Jag hade bakat en falsk ostkaka som jag hade med dit. Gjord på squash. Jättegod. Hos mamma fick jag en massa gamla lakan och örngott. Sen fick jag en gammal fågelholk med som dom skulle slänga. =)
Vaniljessens är gjord. På ekologiska vaniljstänger som jag köpte för att stödja ett kvinnokollektiv. Jag blandade den med rom. Det skulle vara brännvin eller konjak men det hade jag ingen. Rommen var kvar sen jag gjorde romtopf.
Jag har blivit med i pennbrigaden på Terracycle.  Jag gillar som sagt var inte sopor. På Terracycle samlar dom in saker som blir nya saker. Pennor till exempel blir vattenkannor och pennställ. Man kan också samla in Tassimo kaffekapslar. Nu har jag tyvärr en Dolce gusto och det blir det kapslar till så jag hoppas dom börjar samla in dom också. Tassimo blir till bänkar, anteckningsblock, bärkassar och blomkrukor. Som tur är dricker vi inte kapselkaffe så ofta. Man kan också samla Ellas kitchen som blir haklappar, väskor och staket. Dom tar även emot plasthandskar och cigarettfimpar. Vad cigarettfimparna blir till står inte så det har jag ingen aning om.

Inga kommentarer: