Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 11 oktober 2013

Onödigt köp behövs i alla fall intalar jag mig det

Jag som gillar att vara ute i god tid med presenter och julklappar vill även vara ute i god tid med L:s adventskalender. Förutom tv kalendern har hon fått en paketkalender dom senaste åren. M och S fick också varsin när dom var mindre. Eftersom vi har ett överflöd av saker så har jag försökt fixa alternativa paketkalendrar. En pusselbit i varje paket var dock en så stor besvikelse att det blev en legokalender med hästar i förra året. I år ska hon upplevelser/gåtor/fotografier. Det är lite svårt att slå in en lapp i ett papper och knyta ett snöre runt för att hänga den i en kalender.
Så jag har investerat i flingor. Jag ska sätta ihop alla paketen till typ en byrå och måla och tapetsera runt om. Sen ska jag skriva 1 - 24 på "locken" som jag måste komma på hur jag ska göra. En ny paketkalender är född. =) L blir ju inte direkt ledsen eftersom hon får dyra barnflingor istället för billiga corn flakes och hemgjord start. M och S tror jag inte heller direkt får ont av det. Kalendern kommer vi sen att ha kvar i flera år så ett köp som lönar sig i längden eftersom vi inte behöver använda papper och snöre längre.
Jag har bestämt mig för att prova en sak igen. Jag läste att kefirsvamp tar bort alla magproblem. Jag hade en sån som jag glömde bort så den möglade och det stank i köket. Men nu har jag skaffat en ny. Första dosen är intagen idag. Om den växer som den ska så kommer jag att kunna dela med mig av den.
För ett tag sedan skrev jag till en politiker inne i stora staden om bygglov till solpaneler. Han skulle skicka frågan vidare till ordföranden i byggnadsnämnden och hon svarade idag. Jag skulle ringa henne eller så skulle hon maila tillbaka om varför man måste betala byggnadslov när man vill skaffa solpaneler. Jag skrev tillbaka att det är bättre hon mailar så maken kan läsa det också. Det är svårt att återge saker man får höra tycker jag. Jag har redan haft kontakt med henne för flera år sedan då vi ville skaffa avfallskvarn. Så jag passade på att fråga om det också i mailet. =) Hon svarade på en gång om att det inte var hon som hade hand om avfallskvarnarna längre så jag fick en mailadress till en tredje politiker. Så jag mailade henne också.
Hej. Jag fick din mailadress av X. Vi vill gärna skaffa avfallskvarn och jag har haft kontakt med X och flera andra inom kommunen runt 2009/2010. Tekniska nämnden skulle då ha ett möte och lyfta upp frågan. Rören ut till X troddes vara för dåliga så det skulle kontrolleras och sen skulle dom eventuellt bytas. Vi vill fortfarande gärna ha avfallskvarn. Med tanke på miljön så är det bättre att göra biogas av matavfall eftersom komposter släpper ut koldioxid som inte är så bra. Sen att det åker lastbilar med Xarnas matavfall till annan ort där det blir biogas som vi sen köper in till våran bussar känns varken miljövänligt eller bra för kommunkassan. Tror du att vi kommer att kunna skaffa avfallskvarn någon gång eller ska vi ge upp den drömmen helt? Tack för svaret.
Alla hör till samma parti så det är nästan så jag tänker byta parti att rösta på . =)
Vilket fick mig att komma på att den lokala tidningen skulle göra en följetong av hur lång tid det tog innan jag fick min avfallskvarn. Jag blev intervjuad i den för flera år sedan men journalisten har slutat så det blev inga uppföljningar. Så jag skrev ett mail till den lokala tidningen.
Hej. I september 2009 var jag i X för att vi vill skaffa avfallskvarn. Jag hade skrivit flera insändare i ämnet och ni tyckte det var ett bra ämne att skriva om. Ni skulle då följa förloppet för att se hur lång tid det tar innan saker beslutas och skulle skriva om det i X regelbundet. Journalisten hette X och det verkar som om han har slutat hos er. Så det hela rann ut i sanden. Tekniska nämnden skulle utreda detta och ta upp det på nästkommande sammanträde i slutet av september 2009 men efter det har det inte hänt någonting. Bussarna rullar på biogas som köps in från annan ort. Våra kompostsopor skickas till annan ort med lastbilar för att bli biogas. Låter helt absurt tycker jag som gärna vill att ni lyfter fråga igen. Jag har fortfarande ingen avfallskvarn och jag vill fortfarande ha en. Ursäkten då var att rören är för dåliga. Samma rör som det åker saker från toaletterna i är för dåliga för att frakta malet matavfall som är mindre.
Plastbantningen går framåt och alla gamla glassförpackningar och andra plastbyttor som vi förvarat maten i är nu bytta mot glasburkar. Det enda som är kvar i sin ursprungsförpackning är björksockret. Får se om jag skaffar en konserveringsburk till det också men annars är det klart. Väldigt fint blev det + att vi slipper läckande plast till maten.
Här finns en artikel hos En lagom dos grönt som är när jag testade henna åt Grön Gåva genom dom. Färgen sitter fortfarande kvar så hållbar är den också.

1 kommentar:

vemsittermedsvartepetter sa...

Hej!
Jag är reporter på Aftonbladets bilaga Härligt hemma och skulle vilja komma i kontakt med dig. Hittade inga kontaktuppgifter på bloggen så vore toppen om du kunds maila mig på fanny.wikander@gmail.com så berättar jag mer!

Mvh Fanny