Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 13 oktober 2013

Utlottning - Saving money with the tightwad twins

Nu är det dags för ännu en utlottning av en amerikans sparbok. Samma författare som i min förra utlottning. Ann och Susan Fox också kallade the tightwad twins. Här kan man bläddra lite i boken.
 Boken skriver att dom riktar sig till kvinnor men den kan också läsas av män och tipsen kan utövas av alla oberoende vilket kön man har. Men efter direkt översättning från Amazon.com: Spara pengar med Tightwad Twins ger råd till dom på en riktigt , riktigt tight budget . Hon kan vara singel , gift , en karriär kvinna eller en hemmamamma , men vem hon än är , letar hon efter enkla sätt att organisera sitt liv och spara pengar .

I denna no- nonsense bok av identiska tvillingsystrar Ann Fox Chodakowski och Susan Fox Wood , de Tightwad Twins , kommer kvinnor lära sig att minska eller eliminera räkningar och hantera och organisera sina hem . Detta " vanliga cents " kunskap kommer att revolutionera hur kvinnor ser på pengar , till exempel nästan allt kan återvinnas :

Gör ett soffbord från ett gammalt fönster , dörr eller styrelse . Använd tegel eller blomkrukor som ben.
Skär en skåra i form av ett kryss i en tom recept flaska för en resande tandborsthållare .
Ett ljus placeras i en ost eller grönsaker rivjärn ser fantastisk på natten . Knyt upp med ett rött band för att göra det ännu festligare .
De tighwad tvillingar tidsbesparande också blanketter, snabba - och - lätta recept utan problem , billiga måltider.  I ingen tid alls , kommer läsarna att skörda frukterna av sparsamhet och hitta tid att njuta av sin nyfunna ekonomisk frihet .

För chans att vinna svara på två frågor i kommentarsfältet.
1. Varför läser du min blogg? För spartipsen, för miljötipsen, annat?
2 Vad vill du läsa mer om i bloggen?

Tävlingen avslutas den 10 november om 4 veckor. (Fars dag). Lämna gärna en epostadress eller liknande så jag kan få tag på dig. Dom sista två vinnarna har inte fått sina böcker än. För dom har inte svarat på mina kommentarer på deras blogg eller här i min blogg. =/

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill gärna vara med och tävla :)
Jag började läsa din blogg för spartips, fortsatte för alltihop - spartips, miljöprat och familjeliv. Vill ha en kategori med nedtecknade recept på både mat och annat du skriver att du gör.
//Ingela (lämnar min mailadress i ett eget inlägg du inte behöver publicera :))

Esbe sa...

1. Jag minns inte hur jag hittade till din blogg, men jag vet att jag fastnade för den för att du skriver om hur man får vardagen att fungera miljömässigt och ekonomiskt på ett inbjudande sätt. Du är dessutom lyhörd när man ställer frågor i dina kommentarer - det gillar jag!

2. Jag tycker att din blogg täcker det mesta, jag saknar inget. Men som jag skrev i en kommentar alldeles nyss skulle jag vilja höra mer om dina erfarenheter av tvättnötter. Jag skulle också gärna se en tydlig samling av beskrivningar och recept av det du har gjort. T ex när du gjorde flytande tvål här för leden, att du skriver mer som ett recept hur du gjorde det och gör det som ett separat inlägg. Din blogg är oerhört bra och skulle mycket väl gå att ha som en slags uppslagsbok för den som är miljöintresserad. Så för mig handlar det inte så mycket om vad du behöver öka på i innehållet, utan mer hur du utformar det. :) Något du skulle kunna göra är att recensera fler miljöbloggar och sådant som du läser. Det är intressant att se vad andra tycker och tänker, tycker jag! :)

Anonym sa...

Jag är såklart med i tävlingen. Din blogg inspirerar mig sjukt mycket. Har det väldigt svårt ekonomiskt, och din blogg har hjälpt mig OERHÖRT mycket. Du är lite av min förebild, faktiskt. Din blogg är beroendeframkallande, och jag äääälskar den som den är. Tips på vad man kan göra för att aktivera barnen hade varit roligt att läsa om.

Kramis Christina
sepamej@hotmail.se

Anonym sa...

Hej!
E gärna med och tävlar.
Började läsa din blogg p.g.a. spartipsen och miljötänket.
Att kunna kombinera de båda sakerna e något som jag tycker e jättebra och din blogg både inspirerar och ger upphov till kreativitet.
Något jag själv tycker e intressant e kost, hälsa, odling och ekologi. Det är några saker jag skulle vilja läsa mer om.
Även jag skickar min mailadress separat eftersom jag inte vill ha den publicerat på sidan. Hoppas det går bra.
/Jonna

Anonym sa...

Tjena!!

Jag har följt din blogg ett tag. Jag tycker den är intressant. Det som íntresserar mej är ditt miljötänk och hur man kan få bättre ekonomi. Ibland ger du mej ideer om hur jag kan förbättra eller ändra mitt tänk på saker och ting. Ha det gott och fortsätt din fina blogg.

Hälsningar Carina

Ps. skickar min mejladress i en separat då jag inte vill att den ska synas. Ds

Unknown sa...

Åh vill gärna vara med och tävla.
Jag läser din blogg för att jag älskar den, du är genuin och skriver på ett underbart sett. Älskar att läsa om dina spar tips, recept, julklapp och present inköp ja allt,
Brukar gå in på din blogg flera gånger dagligen för att se om du skrivit ett nytt inlägg, är som en bra bok man inte vill lägga i från sig.
Jag vill läsa mer om hur det går att leva ett sparsamt och ekologiskt liv, gärna mer recept.
Vore perfekt om du kan skaffa en kategori med dina recept så att dom är lättare att hitta.

Med vänlig hälsning,
Sara
amy_800_87@hotmail.com

Carina V sa...

Hej! Så spännande med tävling, jag vill gärna vara med! Läser din blogg så fort ett nytt inlägg finns, genom din blogg har jag fått många bra spartips samt ett nytt miljömedvetet tänk! Din blogg inspirerar sannerligen! Tack för det :)
Vänliga hälsningar
Carina V
(jag lämnar också min adress i ett separat inlägg, utan att det publiceras tack :) )

Linn sa...

Hej,
Är gärna med och tävlar.

Jag inspireras av dina spartips och din miljömedvetenhet. Det var nog det som gjorde att jag hittade hit.

Nu har jag följt din blogg ett tag och gillar blandningen mellan ekonomi, miljö, recept, familjeliv mm. Fortsätt så!

Jag håller med den person som skrev att det vore bra med en receptkategori så det blir enkelt att hitta bland dina recept.