Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 1 oktober 2013

Känns som om jag har lyckats

L och hennes kompis bygger legohus. L säger att i köket måste det finnas en komposttunna och på dörren en nej tack till reklam skylt. =) S och hennes kompisar pratar om allt mellan himmel och jord. S säger att hennes mamma har en miljöblogg och just nu rensar vi ut all plast. Alla tyckte det var jättecoolt. En kompis som var hemma hos oss häromdagen sa att S mamma gör till och med eget vaniljsocker. Det känns som om jag lyckats. =)
Kampen mot att spara el går vidare och nu är köksfönstren på väg att bytas ut.
 Fönstren är något mindre + har lägre uv värde än dom innan. Dom kommer tillbaka och gör klart imorgon.
Tisdag och öppet bybibliotek.  En bok skulle lämnas tillbaka. Det kostar 3 kronor/dag om en bok är försenad. Hur vet jag då det? Jo en bok skulle tillbaka på måndagen men vårat bibliotek är bara öppet på tisdagar så jag kunde inte lämna in den. Eller kunde kunde jag väl, det var bara att ta bilen in till stora staden men då skulle bensinen ha kostat mer än 3 kronor så jag tjänade på att inte lämna tillbaka den. Två böcker till L blev det denna gång.
Jag blev försenad från jobbet idag och tur i oturen var svärmor och svärfar hemma hos oss och passade på fönstersnubbarna. För jag fick ett par vinterstövlar till L. Tack igen K. =)
Maken har gjort ett byte och jag har gjort ett. En skål mot ett paket kaffe och ett tyg mot en konserveringsburk. Alla nöjda och glada.
Till sist lite svar på kommentarer. Vi är nöjda med flytande tvål och använder den i badrummet, köket och på toaletten. Fast tvål är mer ekonomisk (om man inte som jag gör egen flytande tvål) men sprider bakterier och det gör inte flytande tvål. Så på ställen där fler än vi tvättar händerna har vi flytande tvål. Min hemgjorda flytande tvål blev "mjukare" och känns mer skonsam mot händerna och hela familjen P är nöjda med den. Jag kommer helt klart att göra det igen.
Bytardagar får jag reda på genom att jag är administratör i en bytardagsgrupp på Facebook. Den är bara för mitt län tyvärr. Annars finns en sida som heter klädbytardagar.se Jag vet inte hur aktiv den sidan är dock. Det stod inga bytardagar under mitt län och där är det några stycken kvar. Den 12 oktober vet jag att ABF har kläd och bokbytardag på lite olika orter runt om i landet. Det är en riktig bytardag där man lämnar in t ex 5 böcker och får 5 biljetter som man kan byta mot 5 nya böcker/kläder. Dom bytardagarna som jag har varit på är inga riktiga bytardagar utan där får man betala för kläderna man vill ha. Varför det kallas bytardagar vet jag inte.

1 kommentar:

Esbe sa...

Tack för svaret om tvålen!

Blir förstås riktigt sugen på att testa.

Hur tänker man mängden? Såg att du hade en normalstor tvål, men jag som är ensam och dessutom har en hel del små tvålar... Hur tänker jag typ vikt mot vatten? =)

(Anledningen till att jag frågar dig och inte letar som en galning på nätet är dels att du kanske redan vet och dels för att jag gillar din blogg och alla dina tips och tycker att du ska ha möjlighet att ha så mycket cred och kunskaper som möjligt här, tycker att fler ska hitta hit, helt enkelt! :) )