Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 3 oktober 2008

TV-tjafs och manliga och kvinnliga pengar

Vårat Viasat abonnemang som vi tecknade för 24 månader sedan har gått ut. Det fortsätter med samma kanaler och samma pris tills vi gör om det. Vi betalar mellan 2000 - 3000 kr/månad i kategorin TV, telefon och tidningar. Då kostar den lokala tidningen 190 kr. Vi har inte så hög telefonräkning så det mesta är mobiltelefoner och TV. Vi har haft det som dom förut har kallat Viasat guld. Det vill säga vi har både film, dokumentärer, barn, underhållning och sport. Maken och jag vill ta bort allt utom underhållning och barn. S vill ha kvar film, hon tittar på någon film i veckan så det skulle bli billigare att hyra filmen via TV:n. M vill ha kvar sporten. Han blev jättesur när vi sa att vi skulle ändra och sa att det bara var för att jag skulle vara hemma igen. När vi ställde frågan om han ville ta 100 kronor av sitt studiebidrag och betala sporten nekade han. Det hela slutade med att vi inte ringde och ändrade abonnemanget utan ska tala igenom det i lugn ton en annan dag. M brukar få det Allsvenska säsongskortet när han fyller. Det får man bara beställa om man har kvar alla kanalerna. Det har dom tänkt ut bra! Egentligen borde man slänga ut dumburken eller bara ha 1,2 och 4:an. Men det är som maken, S och M brukar säga "det enda roliga vi har är TV:n" och det är faktiskt nästan sant.

Jag har läst ut Ankis bok för andra gången när det slog mig. Hon hade lite presenter till eventuella barnkalas undanstoppade och skulle försöka låna eller köpa begagnade kläder till barnen. Men hennes make hade ju inte köpstopp då kunde ju han köpa presenter och barnkläder. Det är samma sak i våran familj så jag vet inte om det är typiska manliga och kvinnliga pengar. Kvinnans pengar går ofta till mat, presenter och kläder medans mannens går till bil, teknikprylar och möbler. Sen vid eventuell skilsmässa eller om man bara är sambos isärflyttning så ska hemmet delas upp. Maten är uppäten, presenterna bortgivna och mannens skitiga kalsonger vill kvinnan inte ha. Bil, teknikprylar och möbler har mannen köpt så allt tillfaller honom. Varför är det så? Är det bara för att vi kvinnor är bättre på mat, presenter och kläder? Apropå Anki så läs om hennes köpstopp i Aftonbladet.

Frysen i källaren är fortfarande så full att det knappt går att stänga den. Jag har en lista som jag skriver upp allt som är i frysen på så jag vet att köttfärsen börjar ta slut. Så när en av Ica affärerna i staden sålde fläskfärs för 29,90 kilot så köpte jag 5 kilo. Ibland glömmer vi sudda ut mat som vi har tagit ur frysen så idag tog jag mig i kragen och plockade ur frysen och räknade om allting.

Här är innehållet. Efter att jag lagt i allting igen fick den nyköpta färsen också plats men nu är det lika fullt igen. Det bästa med att jag räknade allting var att jag trodde att vi bara hade 3 bröd. Vi hade 10 olika brödsorter. Så jag behöver inte baka i helgen. Däremot skulle jag behöva koka saft. 15 påsar (2 liter i varje) bär hade vi. 3 öppnade påsar med pommes frites gömde sig också där.

M är och spelar match ikväll igen. Han kommer hem tidigast klockan 23.00. Maken är och lämnar husvagnen i Stöten och jag gillar inte att barnen är ute så sent. Jag gillar inte heller tanken på att dom ska åka buss så sent, själva. Min älskade pappa ställer upp och skjutsar hem M mitt i natten. Puss på dig pappsen. Igår på matchen fick M inte stå. Det fick den andra målvakten, hans pappa är en av tränarna. Men M fick löftet om att få stå ikväll istället så jag hoppas att dom håller det idag. S sover hos sin kompis så det är bara jag och L hemma. Vi skulle ha ätit hemgjord chili men varken jag eller L gillar det så jag gjorde Taco istället. Tacokryddan var slut så jag fick slänga ihop en ny sats innan jag stekte. Det är jättelätt. Varför köpa färdig mat när den hemgjorda blir mycket billigare och godare? Vi hade tyvärr inte så mycket grönsaker så det blev en lättare Taco variant men L gillade det i alla fall. Hon åt två stycken och det har hon aldrig gjort förut, hon brukar bara äta en.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kvinnor uppfostras till att ta hand om andra och inte tänka på sig själva. Ta ansvar. Män uppfostras till att bara tänka på sig själva. Exempel: Pojkar har traditionellt inte behövt hjälpa till lika mycket med hushållssysslor och syskon som flickor.

Hanneles paradis sa...

Det finns verkligen anledning att ha lite budget, kolla och jämföra. Minns perioden, som jag tänkte att varje 10 kr blev 3650 kr på ett år, så här tvättades disktrasor och annat i maskin ocjh inga kvällstidningar köptes. Det är alltid de "små" grejerna, som kostar mest.

Köpstopp har jag inte haft, har bara varit tvungen att hålla i pengar periodvis. Vi hade alltid små presenter hemma, för kalasinbjudan kom på kort varsel och man kunde inta bara ta fyra barn och åka i väg i panik för varje liten grej.