måndag 6 oktober 2008

Stormen har dragit bort

Efter gårdagens storm har maken och jag suttit och pratat igen om allt som dom vuxna människorna vi faktiskt är. För det första ska vi inte visa för barnen att vi mår dåligt över våran ekonomi. Det gör bara att dom mår dåligt också. För det andra så har maken sagt att om jag kan göra så att vi hamnar på + på servicekontot innan nyår så kan jag börja vara hemma igen. Vi ligger efter med 7500 kronor så det blir 2500 kronor/månad. Med extra jobb och några andra åtgärder så är det ungefär så mycket som kommer att fattas efter att jag slutar jobba. Jag var i valet och kvalet om jag skulle ringa läkaren och bli förlängt sjukskriven men nu fick jag en morot att gå dit. Jag har fortfarande ont i magen, ont i axeln och handleden men jag överlever nog.
Jag avskyr att prata i telefon. Om vi ska ringa någonstans är det alltid maken som får göra det. Men efter makens och mitt samtal så blev jag "stark" och ville visa att jag kan minsann. Så jag ringde på ett badrum på Blocket. Bubbelbadkar, ett sånt badrumsskåp som vi vill ha, dusch (som vi kunde sälja vidare) och en toalett som vi kan ha i källaren för 5000 kronor. Vi skulle ha sparat 20.000 kronor mot att köpa allt nytt. Typiskt nog hade det blivit sålt i lördags. Jag hittade annonsen i torsdag men har väntat på att maken skulle kommit hem från Stöten och ringa. Om jag hade ringt på en gång hade jag sparat 20.000 kronor.
Jag har varit hos tandläkaren och lagat min krater. 1000 kronor kostade kalaset. Fick en tablett Sobril till kvällen så för en gång skull har jag sovit en hel natt. Fick även en Sobril att ta innan, vilket jag gjorde. Så nu känner jag mig lagom lullig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att det stormat färdigt,och att du kanske snart får vara hemma på heltid igen,jag tror ju att inga prylar i världen kan uppväga en förälder som alltid finns tillhands,oberoende av hur stora barnen är!

AnnH

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...