tisdag 28 oktober 2008

Öron

Jag ringde öron näsa hals mottagningen igår. När vi var på barn den 10 oktober så sa dom att vi skulle bli kallade akut till öron veckan efter. Vi hörde inte ett ljud och eftersom S inte har känt av sin yrsel så mycket så väntade vi och väntade och väntade. I helgen blev det värre igen så jag ringde. Sköterskan sa att dom hade skickat en kallelse den 20 oktober där det stod att S skulle bli kallade innan den 11 november. Jag sa att vi inte har fått någon kallelse och att barn lovade oss att vi skulle få komma akut. Sköterskan svarade då att om det var akut postade dom inte remissen utan ringde. Jag förklarade då att vi var på barn en fredag eftermiddag så den fanns ingen kvar på öron utan vi skulle få komma på måndagen eller senast tisdagen. Vänta ett tag sa sköterskan då. Sen kom hon tillbaka och sa att dom hade ett återbud idag klockan 10.30 och att S var välkommen till deras yrseldoktor då. Så 10.30 träffade vi en yrseldoktor. (eller rättare sagt 10.50). Han frågade massor och sen fick S på sig ett par glasögon som liknade cyklop med speglar och kamera i. Hennes ögon syntes som två jättestora bollar på två tv skärmar. Sen satte han svart framför cyklopet och tittade hur pupillerna ändrades. Hon fick skaka på huvudet och slänga sig bakåt. Resultatet var att hennes yrsel inte kommer från balansnerven eller örat. Läkaren frågade också om Borelia prov var taget eftersom det inte stod något om det i hennes journal. Jag visste inte det så dom tog ett.

Rörmokaren har varit här nästan hela dagen idag med. Han stängde av vattnet en lång stund. När det hade passerat kaffedags för länge sedan och jag var jättesugen på kaffe så fick S och L gå till grannen och "låna"vatten. Imorgon ska han stänga av vatten och avlopp nästan hela dagen så det ser jag verkligen fram emot (ironisk).

Det har tillkommit en golvbrunn och badkaret och elementet är också borttagna.
Maken sågar så mycket han hinner och orkar i källaren. Nästan en fjärdedel av golvet är borta nu.
Inte nog med allt damm från rörmokaren och badrummet det är massor från maken och källaren med. Titta bara vilket lager av damm på hallspegeln!Skämt åsido så har vi pyntat till Halloween.Nytt för i år är lakansspöken. Gamla lakan klippta i fyrkanter. Målade med ett ansikte och med en ballong som kropp.
Jag har ett par svarta byxor som är snygga. Annars har jag bara en massa kjolar och slitna byxor. Eller rättare sagt hade (trodde jag). Sist jag jobbade pajjade blixtlåset i byxorna. Som tur var hade jag en lång tröja på mig så det syntes inte att jag hade gylfen öppen hela kvällen. Jag kan sy enkla saker, även om jag inte är så bra på det. Jag kan inte sy blixtlås. Jag ville inte slänga byxorna så vad skulle jag göra? Idag kom jag på det (eller rättare sagt inatt). Jag knäpper aldrig upp knappen eller drar ner blixtlåset i dom byxorna, jag bara drar dom upp och ner. Så jag sydde helt enkelt ihop gylfen med blixtlås och allt.

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Bra att få reda på, vad yrsel bero på, inte lågt blodtryck?

hemmamamman sa...

Dom har tagit blodtrycket både liggande, sittande och stående.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...