lördag 18 oktober 2008

Inköpsrunda, vattenskada och läppförstoring

Lånet till badrummet är beviljat och pengarna sitter på kontot. Hantverkarna kommer i mitten av nästa vecka och börjar. Alltså är det hög tid att handla kakel och badrumsporslin. Maken och jag åkte till den stora kakel affären inne i staden. Vi visste ungefär vad vi ville ha när vi kom dit. Väl där fanns det massor av olika "badrumsmodeller" att välja bland. Vi velade och tillbaka en stund men till slut bestämde vi oss för beige och vitt som vi hade tänkt från början. Sen åkte vi till det ena stora byggvaruhuset och kollade in bubbelbadkar. Dom hade ett starkt begränsat urval som var lika dyra som i kakelaffären. Då åkte vi till konkurrenten Där hittade vi ett kar på rabatt till på tisdag. Så vi slog till. Maken ska hämta det imorgon sen får det "bo" i garaget tills det är dags att installera det. Bilder kommer.

När vi kom hem så gick maken ner i källaren för att fortsätta med S rum. När han lyfte på bjälkarna som låg på golvet var det en färsk vattenfläck på golvet. När vi drog bort mattan från andra delen av rummet också så var det fler vattenfläckar. Då skulle maken ta bort golvplattorna för att se vart vattnet kommer ifrån. Plattorna var helt fuktskadade och ramlade sönder. Vi som inte har något mer utrymme för lån på banken. Vattenskada i källaren eller badrum där toaletten läcker och vattnet rinner ner i golvet/taket i källaren.

När jag var och handlade igår såg jag kebabkrydda bland kryddorna. Vi gör alltid egen kebab som vi kryddar med egengjord krydda.Till kvällsmat blev det kebab. När jag skar chilikryddan så var det en extrastark variant jag fick tag på. Konstigt eftersom alla är från samma buske. Jag äter inte chili för det är för starkt. Men jag fick saft på fingrarna sen tog jag mig på läppen och det sved utav bara h-vete. Det sved nästan värre än igår. Så nu ser mina läppar ut som silikonläppar. Vem behöver läppförstoring - sug på en chili! Till och med maken som gillar kryddstark mat sa att chilin var stark.

S och hennes kompisar ska ha Halloween fest. Flera stycken ville ha hemma hos sig men det bestämdes till slut att dom ska ha den här. Alltså blir det ny tjejfest om två veckor. S vill ha spökvandring där det ska vara kroppsdelar, ormar, spindlar och andra läskigheter. Så nu har jag lite olika alternativ att välja mellan. Jag kan ringa någon klädaffär och fråga om dom har någon gammal skyltdocka som jag kan få. Jag kan köpa inälvsmat i affären och slänga ut en hjärna där, ett hjärta där och en njure där. När jag sa det till S blev hon grön i ansiktet och sa "men det är ju riktiga grisar dom kommer ifrån". Eller så kan jag "göra" armar av diskhandskar och gips.

1 kommentar:

Hannele på Hisingen sa...

Till Halloween bakar jag enkla bröd/bullar som ser ut som spindlar, finns bild i min julblogg (om du trycker på etiketten Halloween).

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...