onsdag 15 oktober 2008

Skitsnack, persisk mat och risgrynslakan

L hade ont i magen igår kväll. När hon har ont i magen vill hon ha Barbapappa. Det är en riskudde som jag har sytt. Den är full av risgryn. Det var visade det sig ett litet hål i honom. När jag kom och la mig så var hela sängen full av risgryn. Det var bara att ställa sig och sopa gryn ur sängen.

S bästa kompis C:s mamma kommer från Iran. Hon jobbar på min "gård" så vi har träffats ibland. Men aldrig hemma. S och C har försökt att para ihop oss länge och S kom till och med med ursäkten att hon ville ha persisk mat när hon fyller år. Idag kom C och N hit och skulle lära mig "laga mat". Det blev en köttfärsgryta och ris. Riset är kryddat med saffran och persiska bär. När maten var klar och kaffet urdrucket så var dom tvungna att åka hem. Dom ville inte äta med oss. klockan var då dags för kvällsmat så jag slapp laga maten ikväll.En tjej i S klass har det jobbigt hemma just nu. Eller jobbigt och jobbigt. Hennes pappa har haft dubbla jobb för att kunna köpa alla kläder och saker som hon vill ha. Nu har han tröttnat och sagt upp det ena jobbet. Alltså kan hon inte få alla grejer hon vill ha. Detta låter hon gå ut över S och C. Varför vet jag inte. Hon har hållit på jättelänge men det blir bara värre och värre. Som tur är har hon bara fått med sig en av dom andra tjejerna i klassen. resten är på S och C:s sida. Igår var alla föräldrar och 9:or på skolan för att få information inför gymnasievalet. Maken var där med S och han hade till och med märkt hur hon beter sig mot S. Idag tyckte S och C att det fick vara nog så dom sa till läraren. Läraren skulle ta ett samtal med tjejen på fredag. Jag är lite splittrad till såna samtal. Ibland blir det bättre och ibland blir det ännu värre. Vi har även mailat läraren och berättat om S och hennes yrsel så hon hade frågat S flera gånger hur det gick och hur hon mår. Det känns bättre för mig för nu behöver jag inte oroa mig hela tiden eftersom läraren håller koll på S. Förut har S inte velat tala om det för skolan men efter förra veckan har hon ångrat sig.


Dagens goda gärning:


Tryck här om du också vill ha ett digitalt rosa band.

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

jobbigt, det blev lugnare på gymnasiet

Anonym sa...

Skulle tro att den tjejen är avundsjuk på S och hennes kompis av någon anledning..
Skrattar alltid så åt dina rubriker!
AnnH

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...