Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 3 augusti 2016

Budgetsemester

Maken, L och jag har precis kommit hem från en 3 dagars tripp till Göteborg. Vi bodde på Scandic Backadal. Med bokningskoden ICA fick vi rummet 20% billigare vilket gjorde att vi betalade 2396 kronor för ett familjerum. Vi ville ha ett family superior rum med kaffe, te och vattenkokare men dom var slut. Biljetterna till Liseberg bokade vi hemma dagen innan vi åkte och sparade då in kostnaden för expresspasset. Vi slapp även stå i dom extremt långa köerna i entrén till Liseberg utan gick in via gräddfilen. 975 kronor kostade Liseberg med två åkband och entré. Hittade tyvärr inget erbjudande för att få billigare där.
Vi åkte hemifrån en stund innan lunch och stannade och åt på vägen ner. Vi hade med lunch till alla tre dagar. Pizza, pannkaka och korv med bröd. Vi hade även med kaffepulver så vi inte skulle behöva köpa kaffe. Vi stannade dock en gång till och köpte glass. När vi kom ner ville jag se havet så vi åkte ner till hamnen. Där låg det ett museum som hette Maritima centrum. Där låg en massa gamla fartyg som man fick klättra runt på. Maken var dock den enda av oss tre som vågade klättra ner i ubåten. Sen åkte vi till hotellrummet. Vi är lite trötta på Scandic maten och jag och L fick ett plötsligt sug efter köttbullar så kvällsmaten åt vi på IKEA. Maken som inte var sugen på köttbullar åt kycklingfilé. Hela måltiden gick på ungefär 160 kronor. Vi badade i hotellets pool innan vi avslutade dagen.
Dag två åkte vi till en fabriksförsäljning innan Liseberg och en efter. Almondy frysta tårtor och
Göteborgs kex.
Vi åkte även en sväng till en zero waste affär som jag hade hört talas om. Nummerlapparna var i hårdplast och återanvändes, man plockade från lösvikt ner i papperspåsar. Efter det fick L fick välja kvällsmat och valde då MacDonalds. Efter ett dopp i hotellets pool var det sen dags att sova igen. Dag tre gick vi bara upp och åkte hem.
Vi hade med två kylväskor. Den ena förvarade vi luncherna i, den andra tog vi med till Almondy tårtorna. Vi höll dom kalla genom att fylla på is från hotellets ismaskin i två tomma glasskartonger. En glasskartong höll sig halva dagen innan det började bli dags att byta ut isen. Vi tog med vattenkokare som vi kokade vattnet till korven och till snabbkaffet i. Allt som allt (förutom hotellrum och Liseberg) så spenderade vi 1691 kronor. Vilket inte är illa pinkat eftersom två kvällsmat, två fabriksförsäljningar, ett museibesök och en zero waste affär är med i det. Förutom x antal glassar.

Inga kommentarer: