Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 29 augusti 2016

Veckans zero waste

Idag var det dags för sophämtning igen. 8 veckor sedan sist och det som låg i tunnan var en påse full med Popcorns bajspåsar (vi har en krok som en påse hänger på i tunnan och i den stoppar vi bajspåsarna, när påsen är full eller det är dags för tömning knyter vi ihop påsen och slipper på det viset ha en massa lösa bajspåsar i soptunnan), en påse från badrummet (L:s bindor) och en påse från resten av huset.

Refuce:
När vi äntligen skaffade nya köksluckor till köket såg kryddhyllan och köksfläkten inte ut att passa in. Vi ville då byta dom. Nu har vi kommit på att kryddhyllan ska målas i samma färg som luckorna istället så vi vägrar köpa en ny fläkt. Den andra fungerar fortfarande men vi ville ha en annan modell och svart istället för vit.
Skaffade e-faktura på landstinget så jag får räkningen på att läkaren förnyar mina recept på datorn istället för på papper.

Reduce:
Hittills i år har 6506 saker lämnat det P:ska hemmet. Vinet som vi gjorde för ett bra tag sedan är äntligen upptappat på flaskor. Vi passade då på att slänga flaskorna som inte fick något vin i sig. Garaget blir mer och mer rensat och några av grejerna är upphämtade andra väntar på sina nya ägare fortfarande. Alla våra hårsaker är genomrensade. Det låg en hel del hårspännen och diadem passande mindre barn där så en hel del bort. L:s växa i kläder är genomrensade igen så en del försvann ut där.
29 hårsaker gett bort/slängt.
1 par skor gett till Myrorna.
1 par sandaler som var mer trasiga än hela lagt i Röda korsets deponi.
3 julgruppskrukor gett till Erikshjälpen.
3 kryddburkar från Ikea lagt i återvinningen.
1 liten minijordglob gett bort.
3 vinflaskor lagt i återvinningen.
Ett takräcke till bil gett bort (2 delar).
1 tefat gett till Erikshjälpen.
1 skål gett till Erikshjälpen.
Ett pingisnät (3 delar) gett bort.
1 aromalampa gett bort.
1 mossrivare gett bort.
3 mattor som vi hade i förtältet till husvagnen (vi har inte haft husvagn på kanske 3 år) gett bort.
1 matta som hade torkat sönder (också från förtältet) lagt i Röda korsets deponi.
1 av L:s trosor som hade mer hål än trosa lagt i Röda korsets deponi.
1 par av L:s strumpor som hade mer hål än strumpa lagt i Röda korsets deponi.
1 tvättpåse som hade mer hål än tvättpåse lagt i Röda korsets deponi.
1 par av L:s byxor som krympt i garderoben gett till Myrorna.
19 av L:s växa i kläder gett till Myrorna.
2 stroller gett bort.
3 vinterstövlar som var för små för L gett till Erikshjälpen.
20 ++ saker slängt på tippen.

Summa: 102 saker.
Reuce:
Maken tog ett gammalt takräcke som vi hade liggandes och gjorde en hängande förvaring till takboxen av det.
Han tog gamla brädor och konsoler som vi också hade liggandes och gjorde mer vägg förvaring på hållaren som redan satt på väggen.
Han ville ha fler hyllor men brädorna tog slut. Jag kom då på att vi kunde använda två skateboards som vi haft ute som skänkes men som aldrig blir hämtade (dom är tingade) som hyllor.

Recycle:
Plasten fortsätter att minska.

Rot:
Hade en massa fallfrukt kvar efter att jag gjort mer äppelmos, must och gelé. La ut den på fruktkartan och det kom en och plockade upp den. Vi slapp då plocka upp den själv och den hann inte ruttna.

In:
Ingenting in den här veckan heller. =)

Inga kommentarer: