Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 21 december 2015

Veckans ut

Sista rensområdet enligt boken Rensa ut och lev lättare var förråd. Boken kommer att lottas ut så håll utkik. Vi har fyra förråd. Förråd nummer ett är under trappen ner till källaren. Där förvarar vi pynt, resväskor, sängkläder till eventuellt övernattande gäster, tidskrifter vi vill ha kvar och allt möjligt annat mellan himmel och jord. Förråd nummer två är i hobbyrummet. Där förvarar vi gamla leksaker, bebiskläder och bebissaker som vi vill spara. Makens fiskegrejer. Flytvästar. Och allt annat mellan himmel och jord. Förråd nummer tre är egentligen inte ett förråd utan bara några hyllor utanför förråd nummer två och matkällaren. Där har vi krukor. Campingsaker. Toapappersbalar och dom mer sällsynta hushållspappersbalarna. Vi har även ett stort förråd av hundmat till Popcorn som vi fått gratis. Förråd nummer fyra är i det före detta pannrummet. Där har vi L:s växa i kläder. L:s växa i skor. Alla presentpapper och julpapper som vi sparat. Kartonger och diverse snören och rosetter som vi också sparat. Alla flaskor och burkar som jag använder när jag t ex saftar och syltar. Pant. All återvinning. Vaser. Jag har stenkoll på vad som finns och var det finns. Målet är att i framtiden ta bort förråd nummer tre och bygga ut matkällaren där.

1 snickarbänk såld.

50 +++ present- och julklappspappersbitar lagt i återvinningen. Jag gjorde mig av med alla sparade papper. Nya rullar ska inhandlas. Några av papprena har hängt med i över 5 år så det började bli dags att byta ut dom mot fräschare papper.

3 tomma syltburkar som jag sparat för att göra innekrukor av lagt i återvinningen. Behöver jag krukor kan jag spara nya syltburkar.

3 glasburkar sålt

3 leksaker som L inte ville ha kvar sålt.

6 lakan sålt.

1 påse med en massa boveteskal gett bort (räckte till en kanske två kuddar till).

2 sparbössor slängt (en i återvinningen och en i soporna). Det kom en sparbössa in för ett tag sen så bara en ut.

2 slitna väskor gett till Röda korsets deponi.

2 par gamla pjäxor till längdskidor gett till Myrorna.

1 solugn som vi gjorde för säkert fem år sen men aldrig använt. Jag glömmer bort den eller så är det för dåligt väder. Delat upp och lagt i återvinningen. Den bestod av 6 kartonger och x antal rullade tidningsbollar, ännu mer aluminiumfolie och ännu mer strimlade tidningspappersbitar.

9 Nära tidningar gett bort.

6 stolsdynor sålt.

1 fiskefodral som jag sydde till maken en gång gett till Röda korsets deponi.

1 tangentbord som var sönder lagt i elektronikåtervinningen.

6 saker från prylhyllorna slängt. En glasfisk som inte kunde stå och 5 kinder ägg saker.

1 bilbana som det fattades delar till + att den inte gick längre slängt. Det var 2 bilar, 2 kontroller och minst 20 bandelar.

2 bord sålt. S är hemma igen och godkände det "nya" bordet som vi fick gratis till henne. Så hennes bord + ett som var likadant fast mindre är sålt. Eftersom S fick ett "nytt" bord så bara ett ut.

10 julsaker till slängt, eldat upp eller lagt i återvinningen.

1 julduk som hade fläckar som inte går bort gett till Röda korsets deponi.

1 pelletskorg såld. Var en korg, en platta, en korg, en bruksanvisning och en halv påse pellets.

Summa: 155 saker.

Finns saker av plast i förråden, inget som jag tänker byta ut dock. Köpstoppet har gått bra. 15 dagars handlingen är gjord av maken på Coop.


1 kommentar:

PJAK sa...

Har ett förråd på 60kvm som ska bort helt till nästa jul. Ser inte fram emot det men har du vägarna förbi så är du välkomen att fynda...... Dock går första lasset till Stadsmissionen redan vecka 1 och makens dotter ska hämta sina saker som hon vill ha kvar. Det är resten samt lite från oss som forslas bort första veckan. Med lite tur får jag därefter 5kvm mindre att rensa......