Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 19 december 2015

Återvinning över jul.

S är äntligen hemma igen. =)
Förkylning och hosta till trots har äntligen en del av julbaket blivit gjort. Lussebullar.
Saffransskorpor.
Pepparkakor och pepparkakshus är gjorda av S och L. Pepparkakshuset var en sats som jag vann av Baka.se för bästa kola recept.
På bilden är några av pepparkakorna som tjejerna dekorerade så vi skulle få varsin till fikat.
 Tändrosor var en så otroligt bra grej.  Dels kan man återanvända ljusstumpar och äggkartonger. Dels så blir det mycket lättare att tända brasan. Så en hög med nya är gjorda. Jag gjorde dom inte lika avancerade som sist med en massa kronblad i mitten. Äggkartongen var en gul och blå därför dom olika färgerna på rosor.
 Rensningen går framåt och sista rensområdet enligt Rena ut och lev lättare är gjort. Förråd. Vi har fyra (numera snart tre efter att jag rensat väldigt väl) förråd. Tyvärr tar det tid för sakerna att lämna huset. Hela bastun är just nu förråd nummer fem i väntan på att sakerna ska försvinna ut. Skolarbetet går inte lika bra fram som rensningen tyvärr. Lite är skrivet men mycket är kvar.
Julen är den högtiden som genererar mest avfall av alla högtider. Det behöver inte vara så. Mycket av julens avfall går att sortera.
• Presentpapper och wellpapp sorteras som pappersförpackningar.
• Presentsnören, tejp och etiketter lägger du i vanliga soppåsen. Vi sparar dock både presentpapper och snören och återanvänder till nya paket följande jular.
• Mat som blir över kan göras om till annan mat eller läggas i komposten.
• Förpackningarna som maten kommer i läggs i respektive behållare för återvinning. T ex sillburken i glaset och metallen.
• Servetter av papper läggs i komposten. Vi använder dock bara tygservetter.
• Trasig lampor till julbelysningen, adventsljusstaken eller luciakronan lämnas till kommunens återvinningscentral eller till butiker som har insamling.
• Värmeljus lämnas som metallskrot till kommunens återvinningscentral - kom ihåg att lossa vekhållaren så att aluminium och stål kan återvinnas var för sig. Vi använder glasbehållare som vi har stenljus och matolja i så vi använder inte vanliga aluminiumkoppar längre.

Inga kommentarer: