Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 23 december 2015

Veckans sparade pengar + en liten uppdatering

Efter att pappa dog är det inget som är kul längre. Jag gör saker som jag gjorde förut. I alla fall vissa av dom. Jag har knappt bakat alls. Blogga är inte heller kul, därför dom så sällan uppdateringarna. Jag pluggar också rätt mycket så inte så mycket annat som blir gjort just nu så det finns inte så mycket att skriva om heller. Julförberedelserna är i full gång. Huset är städat, julgodiset är gjort. Den sista julmaten ska handlas av M. Klapparna är inhandlade men inte inslagna än. Granen ska kläs men huset är pyntat. Vi har spelat massor av spel. Till och med M har kommit och spelat ibland.
Jag köpte Svarte Petter och Löjliga familjen. Vi har säkert spelat över 50 gånger hela familjen - jättekul. L:s utredning är i full gång. Hon har minnesproblem visade första utredningarna så hon ska utredas vidare. Hon visar dyslexi på 3 av 4 tester men huvudtestet visade inte dyslexi. Vi har sett julfilmer flera kvällar på raken för att hamna i julstämning.
Maken och S valde Nu är det jul igen 2.
L valde Niko.
Jag valde Grinchen julen är stulen.

1 Polerat några av trämöblerna med hemgjort möbelpolish gjord på 1/4 dl citronsaft och 1/2 dl olivolja.

2 Sålt saker för 1097 kronor.

3 Bytt till mig en duffel som tyvärr var för liten för mig men som S älskade och snodde.

4 Rivit ost av en massa ostkanter vi hade i frysen.
5 Gjort nya tändrosor av äggkartong och ljusstumpar som jag sparat.

6 Gjorde fyrdubbel sats biff med bambuskott. En sats åt vi på en gång, tre frös vi för att äta tre andra middagar.

7 Använde högrev som vi skivade på skärmaskinen istället för lövbiff till biffen med bambuskotten.

8 Maken och S har 15 dagars handlat på Coop. Vi hade presentkort där på 1000 kronor så betalade inget med egna pengar. Hela handlingen gick på 745 kronor. Ingen julmat var med då.

9 Då köpte dom bland annat gratis pålägg och gratis qournfärs.

10 Maken har klippt sig själv.
11 Blev utvald att prova en OBH Nordica quick burger via Trybe.
12 Gjorde marsipankulor med nougat av marsipan från Odenese som jag fick prova via Buzzador. Jag har haft den i frysen sen jag fick den. Den svarta med smak av lakrits är sååå god.
Knäcken är också gjord.
Nougatgodisar. Polkagrisar, mintkyssar och skumtomtar är köpta. Ischoklad har vi tittat efter i tre affärer men inte hittat. Brända mandlar blir det inga i år. Det var pappas favorit. Mamma, jag, L och S var till graven idag och satte dit änglar som vi köpt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas ni får en skön och bra jul fast det fattas en person i år.Vet precis hur det är. Min mamma dog vid 60 år två månader före jul. Det är några år sen nu men man glömmer aldrig. GOD JUL från Gunilla