Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 30 augusti 2014

Jultidningar, sss och funderingar

Maken tycker att jag tänker för mycket. Vilket jag gör. Min hjärna går på helvarv hela tiden. Tack och lov har jag lyckats sparka tänk om monstret i alla fall. Och jag kan stänga av tankarna ibland när jag ska sova på kvällarna. Nu har jag tänkt igen. På bloggare och bloggläsare. Min blogg är väldigt spretig, det har jag skrivit om förut. Bloggar med nästan bara ett huvudämne har oftast fler läsare än vad jag har. En ren ekonomiblogg eller en ren rädda naturen blogg eller en ren inredningsblogg. Beror det på att det bara är ett specifikt ämne som man vill läsa om då? Jag skriver om vårat vardagsliv också. Med viss anonymitet med önskan från resten av familjen P. Från början var bloggen för att min bästa vän i hela världen skulle kunna följa med i vårat vardagsliv fast vi bor långt ifrån varandra. Jag tror inte hon läser längre. Hon är alkoholist tyvärr. Så spriten är numera hennes bästa vän och inte jag. =( Ni som läser varför läser ni min blogg? Är det något ni vill läsa mer om? Är det något ni vill läsa mindre av? Det vore kul att veta. =)
Hela tiden ringer det på dörren av barn som vill sälja jultidningar. M och S sålde en gång när dom var små. Dom fick några premier som dom delade på. S var panda säljare en gång också. Det slutade med att vi fick köpa för att dom skulle få premien som dom så gärna ville ha. Och tjocka släkten. Konkurrensen är stenhård. Vi var fattiga som kyrkråttor då och hade egentligen inte råd att köpa. Nu har jag råd om jag vill men jag vill inte. Är inte jultidningsförsäljning en form av barnarbete egentligen? Om jag vill ha en jultidning kan jag ju bara köpa den på affären. Sen alla dessa andra försäljningar som var, till fotbollslaget, till klasskassan, till hittan och dittan. Det slutade alltid med att det var vi (som egentligen inte hade råd) fick köpa för att kvoten skulle uppfyllas. L:s klass har bestämt att det inte ska vara några försäljningar och det tycker jag är bra. Jag är med i fruktkampen. Det går ut på att skolan ska vara avgiftsfri på riktigt. Att man inte ska betala till klasskassor, till utflykter, inte behöva ha med frukt och matsäck. När M och S var små fick dom stanna hemma på vissa utflykter för vi helt enkelt inte hade råd. Frukt hade vi som tur var alltid råd med. Och matsäck. Så jag vet hur det känns att inte släppa iväg sitt barn på något för att man inte har råd att betala bussen eller vad det nu var.
Sss är inte någon form av konstig sex eller något om det är någon som hittade hit i tron om det. Sss är superspar september som Frivid42 har dragit igång. Jag som gillar att spara pengar funderade på om jag skulle vara med. Det är som en tävling där två vinnare koras. Vinnare av kategorin bästa och mest innovativa sänkning av utgifter. Bästa och mest innovativa ökningen av inkomster. Andra kategorin fallerar på en gång även om vi kommer att öka våra inkomster med 1600 kronor eftersom jag kommer att börja läsa på distans och får studiebidrag. Sen har jag en hel del saker som jag tänkte lägga ut som säljes. Loppis är det också tänkt att vi ska stå på fast inte i september, det hinner vi nog inte. Första kategorin är också svår känns det som. Vi supersparar redan så att spara ännu mer känns konstigt. Samtidigt som jag har utmanat mig själv att betala av hela lilla Jak lånet innan februari. Vilket gör att vi måste sänka våra utgifter ännu mer än idag. Det ska dock vara varje månad och inte bara något tillfälligt supersparande nu i september. Vi kommer dock att fortsätta äta ur frysen och med tanke på att augustis maträkning blev så låg fast vi hade både kräftskiva och avskedsfest och var 4 som åt så ska jag sänka maten mer. Närmare 2000 än 2500 kronor i september är mitt mål. Då har maken och jag bröllopsdag och då tänkte jag att det ska vankas tre rätters middag. På hemmaplan helst. Vi ska dock på utflykt på dagen så jag hoppas jag orkar laga maten när vi kommer hem. Fabriksförsäljning av knäckebröd står på schemat. Vilket inte kommer att ingå i dom närmare 2000 kronorna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Jag har hängt här inne på din blogg ett bra tag, men aldrig skrivet något innan.
Jag hittade hit när jag satt och letade runt bland spartips. Tycker att du har många bra spartips på saker som jag aldrig någonsin tänkt på tidigare. Ex att man kan göra egen tacokrydda... Vissa av dina spartips skulle jag aldrig göra (för att jag inte orkar eller helt enkelt inte vill) men jag tycker ändå att de är roligt att läsa hur du klurar ut olika saker. Även dina rensa ut listor gillar jag!

Med vänlig hälsning
Tina

Anonym sa...

Hej! Jag har också följt din blogg ett tag och gillar alla dina spartips i vardagen. Ni verkar nästan trolla som kan klara er på 2000 kr i matpengar på en månad. Helt galet bra! Gör man mycket själv från grunden och har tillgång till både råvaror och tid så går det nog. Bra jobbat! Jag skulle nog vilja veta mer om sådana tips.

Anonym sa...

Tjena!!

Jag läser din blogg för att jag får inspiration att ändra saker här hemma eller ibland ändra mitt tankesätt. Att din blogg "spretar" tycker jag är skönt. Det är ju så livet är. Skulle den bara vara om ett ämne skulle jag tröttna på att läsa den. Jag har även rekommenderat den till andra som vill ändra sitt ekotänk. Det är bra att se att ekotänk och ekonomi faktiskt går ihop på många sätt.. tack att du fortsätter att "spreta" i bloggen.

Carina

Anonym sa...

Jag har hängt med ett par år nu, hittade din blogg via Toves ( regnavdagar/mor grön) och gick bara in lite då och då.

Jag tycker att din blogg är bra, för att du, liksom bloggen, har utvecklats över åren, först tyckte jag inte att den var så jättebra, nu måste jag läsa varje inlägg. :)

Under åren så har ju dina barn vuxit upp, ni har gått från 5 personers hushåll till 3 nu, och du har bjudit på utvecklingen, trots eran anonyma ställning på bloggen.

Du är öppen och rak, och det gillar jag, och det känns inte som om du "skäms" längre över det sparsamma livet.

Det känns som om du oftare förr fick försvara sättet att tänka, och leva, och nu är hela familjen med i det nya moderna tänket, simpel Living. :)

Jag tycker om att bloggen spretar med, och det gör inget att du/ni är anonyma, för det blir som att läsa en bok, man får skapa en egen bild av den som skriver.

Jag tycker att din blogg helt enkelt är bra som den är, och jag ser fram emot varje inlägg. :)

Mvh // Mia

PS. Det där med jultidingar har jag funderat på, jag fick en lunta olika jultidningaförlag och fastnade för ett, främst på grund av att man kan beställa ( det man själv vill ha), få tillbaka en del av de pengar man har lagt ut, och få en-två premier som man kan ge bort i julklapp, och det jag beställer ska givetvis vara julklappar med. :) så har man en hel radda klart. :)