Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 11 augusti 2014

Post och simple living funderingar

Förut var våran brevlåda full. Varje dag kom det post. Nu senaste veckorna och månaderna är det vissa dagar det inte kommer någon post. Jag blir lika förvånad och nästan arg varje gång. Men så började jag tänka annorlunda. Det är ju bra att det inte kommer någon post för då kommer det inga räkningar. =) Förut när det var post varje dag, det var gratissaker ibland. Biobiljetter för reklampauser ibland. Ibland var saken som var gratis inte alls gratis, antingen var det frakt eller så var man tvungen att köpa en massa saker för att få gratissaken. Det var saker jag beställt. Jag var väldigt duktig på att shoppa på nätet förr i tiden. Det var saker jag vunnit på Tradera. Det var räkningar på saker jag beställt eller andra räkningar. Det var tidnings- prenumerationer både hit och dit till alla i familjen P. Helt onödiga saker egentligen. Så nu dom dagarna brevlådan är tom blir jag glad och lättad istället. Inget mer skit in och ingen räkning. Det kan knappast bli bättre.
2011 (var det så länge sen?) hade jag kurser i Simple living på Medborgarskolan. Jag slutade med det dels för att jag fick ta semester för att ha kursen och förlorade då på det ekonomiskt. Dels för att dom som sökte kursen inte riktigt visste vad det var och hoppade av efter första kursdagen. Jag har funderat på om jag ska starta upp den igen. Är folk mer medvetna om vad simple living är idag? Kursen skulle vara 5 tillfällen och jag hade lite svårt att fylla ut så många kurstillfällen. Det jag är bäst på det är den ekonomiska biten. Hur man sparar pengar. Visst vi är duktiga på att rensa upp, men vi bor rätt stort. Tid har jag rätt mycket över eftersom jag jobbar så pass lite som jag gör. Det känns som om jag gjort rätt val i livet men hur lär man ut det till andra? Jag kanske ska överge simple living delen och ha kurser i spartips istället? Simple living - frivillig enkelhet - domwnshifting kärt barn har många namn är i mångt och mycket att man ska sänka sin inkomst och minska sin konsumtion för att höja livskvalitén. Få tid med det som betyder något i sitt liv. Det finns undersökningar som visar att dom som tjänar mindre automatiskt blir mer miljövänliga.
Något som kanske inte är så miljövänligt är våran båt. Igår var hela familjen P ute med den. S solade. M och L badade och maken och jag fikade. Jag hörde på nyheterna att det säljs mindre och mindre segelbåtar. Folk har inte tid att åka ut på sjön och ta det lugnt. Dom har inte tid att ta hand om en sak till. Köper folk båt så är det dyra nya plastbåtar med motor. Våran båt är från 1800 fryser kallt och maken har rustat upp den. Vi fick den för en spottstyver och nu är den värd mycket mer. En motorbåt dock.
Jag låg lite efter i planeringen så krämbullar och kanelbullar är bakade idag. Det stod på förra veckans mål. Jag gjorde kyckling i ugnen idag så då passade jag på när ugnen ändå var varm.
S och jag tog en sväng till Willys och hämtade ut den här veckans Seqr varor. Eftersom varornas pris understiger det man får tillbaka så passade vi på att köpa två ostar till extrapriset 29,90/kilo också som vi då också nästan fick helt gratis. Den ena osten ska jag nog spara tror jag. Lagrad ost är ost som har blivit lagrad (lagd på hyllan ett tag efter tillverkningen). Ju längre tid den legat på lagring desto dyrare ost. Jag tänkte lagra en ost hemma och då få en dyr ost billigt. =)

3 kommentarer:

VändaPåKronan sa...

Jag tycker kurser i spartips låter som en jättebra idé! Läst att Göran Torin har haft såna i Dalarna. Tänkte också på att iaf jag har svårt att hitta nya sidor med spartips ibland, och därför vill jag tipsa dig om att kolla in bloggarna Mr Money Moustache och Early Retirement Extreme, som är mina personliga favoriter just nu. Sen gillar jag The American Cheapskate (Jeff Yeager) jättemycket, men en del kanske tycker han är för knasig. Kanske har du redan sett dem, men ändå. Ha det gott!

Esbe sa...

Jag trodde inte att man kunde köpa den dubbla bind-förpackningen... hm... blir nog en promenad till, till affären. Gratis bindor kan man bara inte missa!

Esbe sa...

Ps. Kul att se att du också använder seqr nu =)