Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 6 augusti 2014

Veckans sparade pengar

1 Maken har ett abonnemang på kontaktlinser hos en optiker inne i stora staden. Han betalar 290 kronor/månad. Hans speciallinser fanns att beställa i ett annat namn hos Lenson som hade rabatt. Eftersom jag inte tordes beställa 6 paket och få 25% rabatt så beställde jag 2 och fick mindre rabatt. Med linsvätska sparar vi 50 kronor/månad genom att beställa linser och säga upp hans abonnemang.

2 Gjorde köpet via Gratisbio och fick poäng.

3 Lagat köksdynorna. Vi har 2 set med köksdynor och det ena setet har jag alltså lagat. Det andra var helt och behövdes inte lagas.

4 Lagat en utedyna som var sönder.

5 Shoppat runt efter en värmepump till källaren och hittade en bättre än den vi hittade först nästan 3500 kronor billigare än den första.

6 Värmepumpen innehåller också en luftavfuktare så vi behöver inte spendera över 2000 kronor på en ny luftavfuktare. Den gamla har gått sönder.
7 Maken har köpt en grenkontakt med avstängningsknapp som sitter i tv:n, dvd:n och alla spel i tvrummet. Nu stänger vi av den också på natten.
8 Bakat sirapslimpor.
9 Bakat en kladdkaka när jag skulle få finbesök av en kompis och hennes barn.

10 Bakade kladdkakan och limporna samtidigt i ugnen för att spara el.
11 Har börjat använda seqr och fick kolasås, exotisk fryst frukt, tamponger, kinapuffar, glass, Hönökaka, bernaisås och coca cola helt gratis.

12 Köpte 2 paket Lätta för 10 kronor/styck när vi var på Willys och "köpte" seqr sakerna. Sakerna kostade mindre än vad jag fick avdraget så jag fick avdrag på andra maten också.

13 Köpte 4 paket Vienetta glass för 10 kronor/styck.
14 Efterlyste en piedestal på bytarsidan och fick en helt gratis.

15 S och L och deras kompisar gick på Boda borg. Jag hade en kupong som gav gå 3 betala för 2 rabatt.

16 Sålt saker för 40 kronor.

17 Har inlett projekt äta ur frysen. Maken ska handla första 10 dagars handlingen för augusti på Ica idag så vad den landar på vete katten men listan var kort. Nästan hälften mot normalt.

18 Maken har kopplat om sladdarna i min gamla stationära dator så jag kan börja stänga av den på grenkontakten som vi redan hade inkopplad där men inte använde.

19 Har satt elmätaren i min gamla stationära dator. Först mätte jag utan att stänga av datorn alls på natten (jag stänger alltid av den på natten fast på knappen på datorn) i 48 timmar. Den drog då 5,60 kWh. Sen stängde jag av den på natten som jag brukar på knappen på datorn. Då drog den 2,81 kWh. Nästan hälften alltså. På elräkningen blir det 1 kronor/dygn som vi sparar genom att stänga av datorn på knappen. Något som jag alltså alltid redan gör. Det blir 365 kronor på ett år. Nu ska jag mäta hur mycket förhoppningsvis ännu mindre den drar genom att jag stänger av allt på grenkontakten.

20 Använder tygbindor.

21 För ett tag sen gav vi bort våran gamla pool. Vi bestämde oss för att ha studsmattan kvar och skippa poolen och tyckte oss inte ha plats för båda. Det visade sig att hon inte fick ha pool i sitt område så vi fick tillbaka den.

22 Köpte inget när jag jobbade igår kväll.

Inga kommentarer: