Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 4 juni 2014

Veckans sparade pengar

Ingela kom på det smarta förslaget att ni läsare ska kommentera vad ni gjort för att spara pengar den här veckan. Så det tycker jag vi inför. =)

1 När S och jag rensade hennes alla sjuttitolv flytta hemifrån lådor hittade vi dukklämmor. Jag har länge velat ha duktyngder till gardinen på altanen. Den flyger upp när det blåser så solen skiner rakt in i ansiktet på en när man sitter där. Sen är det inte så kul med en fladdrande gardin rakt i ansiktet heller. Dukklämmorna ville S inte ha kvar så jag tog dom och satte fast gardinerna med.

2 Gjort en svensk bonsai av saker jag hade hemma.

3 Experimenterat med att göra en present till svärmor när hon fyller av saker jag hade hemma.

4 Planterat om lavendeln till en kruka på framsidan av huset. Ville ha någon sorts blomma där men ville inte köpa någon. Lavendeln behövde jag flytta på för jag skulle plantera annat där.
5 Fått en gratis luftmadrass som är självpumpande.

6 L och S gick på stan för att göra L:s andra kupong som hon fick när hon fyllde - shopping. L fick presentkort på HM och Dinsko av mor- och farföräldrar när hon fyllde och hade ett gratis Happymeal så shoppingen blev nästan gratis.
7 L köpte ett linne, två kjolar, en keps och ett par sandaler helt gratis med presentkort och har pengar kvar på både HM och Dinsko.
8 Köpt en timjan, en rosmarin och en curryplanta så vi kan fortsätta vara självförsörjande på örtkryddor och bli självförsörjande på curry.

9 S har klippt L.
10 Sytt två stora trädgårdsdynor av saker vi hade hemma. Blev inte så snyggt men dom är sköna att sitta på och det är ju huvudsaken.

11 Delat pelargonerna till 4 stycken och fick 4 till priset av 2.

12 Planterat lakritsrot.

13 Planterat kamomill.

14 Grävde bort rabatten vid lekstugan som det bara växer ogräs i. Det har varit jordgubbar där, vi har en pallkrage full med jordgubbar på annat ställe. Använde en bit av kantbandet till att göra kamomillrabatten större. Den andra biten ska sitta runt vindruvan som jag fick av grannen.

15 Skruvade bort spaljén som satt vid uteplatsen för att ha och sätta vindruvan på. Den var rätt sliten så jag ska måla den först.

16 Haft i vatten i min mascara så jag kan ha det ett tag till. Det enda sminket jag använder är mascara och läppglans.

17 Bytt till mig en vägglampa och två lampskärmar som jag ska göra om till en läslampa som ska sitta i sovrummet vid korgstolen som jag böt till mig.

18 Lånat böcker på biblioteket.

19 Lagt ut annonser på Blocket och på Facebooks säljsida på saker som jag vill ha mer än loppispriser för.
20 Fick gratis tamponger på posten från Reddville.

21 Fick kupong på gratis rismjölk som jag vann i en tävling.

Se även listan på sånt vi alltid gör. =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att du gillade tanken att dela med sig av sparande, som på The Prudent Homemaker :-)

Onsdag 28/5 - 4/6
1. Fick en kasse övermogna bananer av köksan på jobbet. Bakade två banankakor (och upptäckte när formarna skulle ströas att ströbrödet var slut, då mixade jag Mariekex i matberedaren istället och det funkade bra). Åt de bästa bananerna som de var. Yngste sonen hade banan i youghurten, det har han alltid och nu slapp jag köpa dem. Jag stekte bananplättar av banan och ägg. Jag hade banan i havregrynsgröten. Jag frös ner bananbitar till smothies.
2. Fick 1½ banankartong barnkläder av en jobbarkompis.
3. Köpte tre chokladkakor för 5:-/st, till kommande utflykter.
4. Vaxduken fick en reva, jag lagade den med eltejp från undersidan.
5. Planterade bondbönor, gjorde växtstöd av grenar jag klippte från trädgården. Lade vackra stenar barnen plockat på blomjorden.
6. Bytte resårband i yngste sonens shorts. Låter enkelt och borde vara det, men innebar blodvite och stor irritation. En del kläder är verkligen inte gjorda för att man ens ska kunna byta resår i dem!
7. Lagade yngste sonens gympaskor.
8. Fick tamponger och Absolut Torr våtservetter från Reddville. Besvarade frågorna och fick rabatt på Absolut Torr (som både en av sönerna och jag använder). De skulle även skicka med en gratis fp tuggummi.
9. Lagade mina egna gympaskor.
10. Vill ha en kruka med blommor på stubben vid vår infart men ville inte köpa, så jag grävde upp en "tuva" med ngn yvig perenn från rabatten (blomnamn är inte min starka sida).

(Stod inne på Clas Ohlson med fina muffinsformar i handen, 25 kr... Ännu en sort i vackra färger och mönster, 25 kr... Prickiga papperssugrör, 25 kr... Tänkte på hur fint det skulle bli på hyllan i köket med muffinsformar i en glasburk och papperssugrör i en smalare liten burk... Men jag har ju fina saker där redan, och jag har mer saker i skåpen som jag kan ställa fram. Sansade mig och ställde tillbaka sakerna. Provade även ett linne för 65 kr i en affär och funderade på att köpa den till jobbets sommarfest (Billigt! Somrigt, blommigt fint!) innan jag tänkte på hur många linnen, blusar, tunikor och klänningar jag redan har. Hängde tillbaka det. "Sparade" alltså 140 kr ;-))
//Ingela

Esbe sa...

Det viktigaste jag har gjort den gångna veckan för att spara pengar är
1) noterat vad jag har i kylskåpet - för att kunna planera maten
2) installerat och lärt mig handla erbjudanden via SEQR-appen
3) skaffat självscanning i närmsta ica-butiken så man kan köpa vissa varor till fantastiska priser

Maria Ljungström Svensdotter sa...

Hej
Jag skulle vilja se hur du har satt på dukklämmorna på gardinen? Jag har nämligen samma problem på min veranda...