Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 3 juni 2014

Ett måste med inbokat datum

Först svar på en kommentar. Jag har min libbsticka i trädgården där den växer vilt utan att jag har planterat den. Så tyvärr vet jag inte vart man får tag på den.
Maken blev inte direkt så överförtjust i att ha garageloppis. Sen när tanken väl landat tyckte han att det var helt okey och en bra inkomstkälla. Han ska flytta om lite i garaget så vi kan ha loppiset där inne om det skulle regna. Jag hade tänkt ha den på gräsmattan och garageuppfarten. Han ska även försöka konstruera fler bord som vi kan ha grejer på. Jag som är en väldigt blyg person vågar inte stå själv så jag hade tänkt mig en familjegrej. Om det kommer mycket folk så kan vi dessutom hjälpas åt. Eftersom jag är så pass blyg så var jag i valet och kvalet om vi verkligen skulle ha garageloppis eller inte. Kyrkans loppis startar snart så vi kan ge alla grejer dit. Men vi behöver ju ha pengar till semestern. Annars har vi knappt pengar till glass och med både Liseberg och Ullared inbokade ( vi har redan betalat boendena) så känns det lite snörpligt att bara kunna köpa varsin glass och inte åkband eller Ullareds shopping. Det fanns bara två helger att välja på om det skulle vara innan Ullared och innan juli då alla åker på semester. En helg om det skulle vara innan Liseberg. Jag jobbar en helg och maken och S var inte så pigga på att ha loppis medans jag jobbade. Jag börjar i och för sig inte jobba förens  loppiset är slut men då är jag också helt slut och orkar inte åka iväg och jobba. Sen fick vi reda på att ena grannen ska ha garageloppis den ena helgen vi tänkte på. Så jag gick och pratade med henne och hon tyckte det var en jättebra idé att vi också har loppis då. Vi delar på kostnaderna för annonsen i tidningen och med två loppisar på samma gata kanske det kommer fler köpare. Nu ska jag bara bestämma om vi ska sälja kaffe och kaka med. Så det jag gör mest just nu är rensar, rensar och rensar ännu mer. Jag gick till våra närmaste grannar och talade om att vi skulle ha garageloppis så nu ska en tredje granne också ha i helgen. =)
Lite trädgårdssysslor har det blivit mellan allt rensande. Curryplantan, timjan och rosmarin är planterat i våran egna lilla örtagård. Nu ska bara basilikan sättas någonstans också, eller så får den vara kvar i krukan. Jag har två basilikaplantor. En som står i köket som jag köpte på grönsaksavdelningen på Ica för flera månader sen. Den växer så det knakar. Sen planterade jag basilika också som jag tänkte ha ute. En annan sak som växer så det knakar inne är pepparmyntan som jag experimenterade med att plantera in ett skott av i höstas. Lakritsrot är också planterat i krukor. Dom ska jag ha kvar i krukorna och inte sätta ut. Dels kan man skörda av den på vintern också, dels har jag inte plats för den ute. Rabatten vid lekstugan är bortgrävd. Kantbandet ska maken använda till rabatten där vi ska sätta vindruvan. Vi hade en gammal spalje satt i öppningen av altanen. Den har jag skruvat ner och ska måla sen när vindruvan förhoppningsvis blir lika stor som grannens ska den klättra på den. Kamomill har jag också planterat. Vi dricker mycket örtte och är självförsörjande på pepparmynta, åkerfräken, citronmeliss och nässla. Fast nässla dricker ingen så det ska vi sluta med. Vi köper kamomill och lakritsrot, vilket jag nu alltså också sått och kanske blir självförsörjande på om det tar sig. En del av kantbandet använde jag till kamomillrabatten. Jag gjorde den gamla lavendelrabatten större.
Dynorna är färdigsydda. Fula som stryk men väldigt sköna att sitta på. Nu ska maken bara laga upp själva möbeln så man kan sitta på dynorna där också. Om jag får en massa trasiga jeans över igen syr jag nog jeanstyg på hela dynorna. Jag fick nästan helt slut på jeans nu.
När jag och S handlade inför mors dag köpte vi grädde. S lurade mig med tårtan. M och S köpte en färdig tårta så vi behövde inte grädden. Så igår gjorde jag creme brulé av den.
Tisdag och öppet bybibliotek. Ingen reservation hade kommit men böcker skulle tillbaka. L och jag hittade några nya böcker också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med loppis ..men dynor har sytt lika men inte på samma sätt Sydde bara ett överdrag som till en kudde vek in ett veck och stoppade i den gamla dynan Tyget gardin tyg relativt kraftiga från loppis tio kr styck ..H

Anonym sa...

Jag tyckte dynorna såg bra ut! Vilken vra idé att ha loppis med grannen, lockar säkert mer folk. Jag tror kaffe och fika kan vara en bra idé, loppis är ju en trevlig utflykt för många. ...
Jag som älskar pepparmyntste, det måste jag kolla upp! Har aldrig fallit mig in att sätta pepparmynta själv.
//Ingela