Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 18 juni 2014

Veckans sparade pengar

Juni är en månad med många höga räkningar. Det vet vi sen tidigare. Bilförsäkringen och villhemförsäkringen går på 5294 kronor ihop bara dom. Bilskatten är på 4085 kronor. Sammanlagt går räkningarna i familjen P i juni i år på 29500 kronor. =( Om det inte kommer fler räkningar för då blir det ännu högre. Då ska vi åka på semester på lönen som vi ska betala räkningarna med. Maken och jag får inte ens 29500 kronor i lön ihop. Så tur att vi har sparade pengar. Pengar som var tänkt att gå till annat men men. Jag fick en lite dipp igår när jag insåg räkningarna men idag lägger jag in en ännu högre växel.

1 Sålt mer saker för 700 kronor.

2 Anmält L till barn bowlar gratis. Hon får då kuponger som gör att hon får bowla gratis inne i stora staden. 2 serier/vecka hela sommaren. 4 gånger/vecka.
3 Planterade citronmeliss, oregano och pepparmynta som vi hade i trädgården i krukor som maken hade med som värdinnegåva när han skulle på jobbfest.

4 M och S ville också följa med till Kolmården. Jättekul. =) Dom ska bara vara där över dagen och sen åka hem. S jobbar på måndagen så Kolmården är flyttad till söndagen. Vilket gör att Scandic är ombokad till natt mellan söndag och måndag istället. Jag älskar Scandic. =) Vi hade inte råd med avbokningsbart den här gången heller men dom var jättesnälla och ombokade oss ändå. =) Tack för det Scandic. Stugan i Gränna är avbokad helt. Det kostade 200 kronor i avbeställningsskydd där och det tog vi. Nytt boende i Gränna för natten före är bokad. Här kommer det sparade. Stugan kostade 1545 kronor. Nya boendet som är ett hotell kostar 690 kronor. Besparing på 855 kronor. + att vi då får frukost, inte behöver ta med sängkläder och slipper städa.

5 L var på kalas igår på Lek och bus landet. Ena tvillingparet i klassen fyllde år. Jag har bunkrat kalaspresenter i presentskåpet när det var rea på en leksakssida. Så tog två presenter från skåpet.

6 Vädrat L:s skolavslutningsklänning (helt ny köpt på rea på HM i vintras för 50 kronor).
7 Bakat sirapslimpor och rågkakor.

8 Strödde lite mjöl på plåtarna när jag bakade istället för bakplåtspapper. Vi hade evighetsbakplåtspapper förut men dom gick sönder efter många års användning.

9 Använt tygbindor.

10 Vattnat uteodlingarna med vatten från regnvattentunnorna.

11 S, jag och L åt rester till lunch i fredags. Jag åt ostsoppa (kvar sen onsdag lunch). Tjejerna åt spaghetti carbonara (kvar sen torsdag kväll).

12 Köpte ingenting när jag jobbade fredag - söndag. Körde med mina mackor, frukt och russinpaket.

13 Använde torrmjölk i sommarsoppan när vi fick slut på mjölk dagen innan vi skulle 10 dagars handla igen. Så har inte handlat någon mat på 10 dagar.

14 10 dagars handlingen på Willys gick på 1431 kronor. Då är midsommarmaten och maten vi ska ha med på vår resa med i det. Ett stort paket socker med. 12 kilo. För att förberedda för saftning och syltning. Hittills har maten gått på nästan 2500 kronor i juni. Juni var ingen bra månad att ta upp 10 dagars handlingen igen på. I alla fall inte om mat ska se på summan. Vi brukade handla mat för runt 2500 - 3000 kronor/månad när M bodde hemma. Sen började vi med månadshandling och extraprishandling och matsumman gick upp till 3000 - 3500 kronor/månad och då var vi en mindre som åt. Därför börjar vi med 10 dagars handlingar igen.

15 Innan vi visste att räkningarna skulle gå på så mycket så köpte vi nya köksbänkar på Ikea. Det var rabatt så 219 kronor/skiva (vi behövde 2 stycken) istället för 449 kronor/skiva.

16 Skrivit en reklampaus och tjänat 250 kronor.
17 Gjort en läslampa till mitt nya hörn av en lampa som jag böt till mig. Ett lampskärmsskelett som jag fick gratis och en spetsduk som jag hade hemma.
18 Fått ett vip paket från Reddville med en ask tamponger och rakprodukter från RFSU.

19 Gjorde två tårtor själva som vi hade med till L:s skolavslutning. Vi var med i avslutningsgruppen. Den andra mamman som skulle ha med två tårtor hade köpt sina färdiga från kondiset.

20 Bjöd våra mammor och pappor och en kompis till mig och hennes barn på tårtresterna.

Vad har ni gjort för att spara pengar den här veckan? =)2 kommentarer:

Esbe sa...

Hm... jag minns inte ;) Titta på min blogg, det dyker upp liknande listor hos mig. Du är förstås inspirationskällan :)

Anonym sa...

Jag har en påbörjad lista hemma på datorn. .. Nu är vi och hälsar på dottern i London och det kostar en del, förstås, men någon egentlig shopping blir det väldigt lite av. .. Det som svider är godiset och läsken sönerna vill köpa på flygplatser - herregud vilka priser! Och svårt att komma ifrån när man väntar och väntar...
//Ingela