Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 8 juni 2014

Verkar bli en repris

Andra dagen av garageloppisen är nu avklarad. Det var helt klart mer kunder igår. Dagens förtjänst var 380 kronor. Vi var även iväg och sålde min svamp och frukt tork som jag aldrig använder (jag lufttorkar allt nu för att spara el) för 250 kronor. Sammanlagt båda loppisdagarna och allt som vi sålt innan/efter loppiset blir 1550 kronor. Då kostade annonsen 100 kronor och S fick 400 kronor. Så förtjänsten hittills är 1050 kronor. Jag hoppas dock att vi får mer saker sålda via lite annonser. Sakerna är sparade i bastun. Ena grannen och några andra grannar och bybor ville att vi skulle ha garageloppis igen. Två söta tanter tyckte vi skulle ha i höst. För dom hade varit på en garageloppis en höst då dom sålt äpplen. Så jag har en idé på en loppis/skördemarknad/plantmarknad/brödförsäljning i höst. Då ska vi lägga lappar i brevlådorna hos grannarna så fler har. Gulligast idag var den lilla killen som kom 3 gånger för att handla saker. Först en stor mjukishund, sen en stor mjukishund igen och sista gången kom han med sin lillebror och mamma och köpte en mjukisorm och lillbrorsan fick en mjukiskanin. Fikat gav inga stora summor dock och L sa upp sig från fikabordet efter halva dagen. 40 kronor igår och 25 idag. L stackarn har förresten brutit stortån. Den är grön, blå och svart och jättesvullen. Hon har som tur var inte så ont i den. Brutna tår gör dom inget åt så vi har inte varit till doktorn. Både S och maken har brutit tår förut. L:s lön är att vi ska köpa Frost till henne. Så ungefär 149 kronor till försvinner från förtjänsten.
Handtaget på diskmaskinen som är över 15 år gammal har gått sönder. Maken har lagat det med superlim. Om inte det funkar ska han göra ett nytt handtag säger han. Jag gillar att mitt tänk smittar av sig på honom fast han inte märker det. =)
Ett skänkes har maken och S också varit på. Samtidigt som dom sålde torken för att spara bensin. Ett köksskåp som vi ska ha som köksö i köket. Vi hade en köksö som vi byggde in vid ena väggen. Det var garderober efter den väggen. Garderoberna tog vi ner i källaren. Det är där vi har sommar/vinterkläder. Sista månaderna har jag velat ha en köksö igen och nu har jag alltså en. =) Helt gratis. =) Vi ska måla baksidan på den och kanske byta skivan men annars är den helt perfekt.
Esbe undrade vad en prisbok var. Det är en skrivbok där jag skriver upp vad dom vanligaste livsmedlen som vi köper kostar i olika affärer. Jag har fyra affärer på min lista. Ica, Willys, Coop och övriga affärer. Bikarbonat är till exempel billigast på ÖoB. Ananas- och majskonserver är billigast i utlänningsaffären. Mejerivaror och frukt och grönt kostar ungefär lika mycket överallt så det jämför jag inte. Vi handlar var 10:e dag på dom tre huvudaffärerna och räknar ut hur många ketchupflaskor eller vad det nu är vi behöver ha för att klara oss 30/31 dagar innan vi ska handla i samma affär igen. Jag har skrivit om det förut men jag hittade det inte heller i sökfunktionen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch då, ursäkta för det dåliga rådet om fika! Är det bara i min lilla stad vi är ena riktiga kaffemostrar på loppis...? ;-)

Vad kul att det smittar av sig med loppis/marknad bland grannarna!
//Ingela

Esbe sa...

Tack för svaret, då var det ungefär som jag trodde! Har funderat över att göra något liknande själv. Man kan ju inte hålla allt i huvudet liksom... Även om jag har ett enpersonshushåll och lätt kan planera efter rabatter m m är det bra att känna till "grundpriserna" i olika affärer. Jag har tre st (willys, ica, lidl) som verkligen ligger på gångavstånd, dessutom två "utlänningsaffärer" (men tyvärr är jag inte så imponerad av deras utbud) så jag skulle kunna göra något liknande som du.

Tack för att du nämnde prisboken. Jag ska försöka ta tag i det i veckan jag också!