Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 22 juni 2014

Del ett avklarad nästan enligt planerna

Vi har nu kommit hem från våran första minisemester. Vi är väldigt otraditionella i familjen P och brukar inte fira midsommar på vanligt vis. Vi brukar åka till Parken zoo men för att göra två flugor på smällen så åkte vi i år till Göteborg och Liseberg istället. Vi sparar då in inträdet på Parken zoo eftersom vi annars skulle ha åkt till Liseberg en annan dag.
Så midsommar firades i bilen och inne på Universeum. På kvällen badade vi i hotellets bubbelpool. L och S var med i en tävling inne på Universeum. Gissa snoppen. Man skulle gissa på 7 olika djursnoppar vilket djur dom tillhörde. Dom fick alla fel. Sen gick L med på dinosaurierundturen och kunde svaret på alla guidens frågor.
Midsommardagen var vi till Liseberg. Maken, L och S hade åkband och jag hade bara entré. Lite spel blev det och lite vinster. =)
Vi bodde på ett hotell 10 minuters gångväg från Liseberg. På elfte våningen. Utsikt över Ullevi. Hotellets parkering var full så vi fick parkera bilen på en vanlig parkering. Kostnad 18 kronor/timme fram till lördag 22.00, sen 2 kronor/timme tills vi åkte hem. Parkering och bensin räknade jag inte med i budgeten. Men annars gick det nästan jämt med budgeten.
Liseberg: 1335 kronor 165 kronor mindre än beräknat.
Universeum: 865 kronor 135 kronor mindre än beräknat.
Mat: 1107 107 kronor mer än beräknat.
Extra: 580 kronor 80 kronor mer än beräknat.
Scandic: 2506 kronor 6 kronor mer än beräknat.
Summa: 6393 kronor 107 kronor mindre än beräknat.
Men då är som sagt var inte den snordyra parkeringen och bensinen inräknat. Maten är kvällsmaten fredag och lördag som vi åt i hotellets restaurang och lunchen som vi åt när vi åkte hem på en Statoil mack. På fredag lunch åt vi tunnbrödsrullar som vi hade med hemifrån. På lördag lunch inne på Liseberg åt vi korv med bröd som vi också hade med hemifrån. Vi hade en vattenkokare på hotellrummet och kokade vattnet till korven i den. Vi hällde vattnet i våran termos där korven låg och kokade den på det viset. Vi tog med kaffepulvret från hotell rummet och en termos med varmt vatten och fikade med inne på Liseberg. Vi hade med en kylväska som vi höll kall genom att ta is från hotellets ismaskin och lägga i en påse. Kylklampen vi hade med hemifrån var varm ungefär samtidigt som vi kom till hotellet fredag kväll.
Extrasumman är fika fredag eftermiddag. En gripklo dinosaurie till L från Universeum. Godis till fredag kväll. Ben and Jerry glass, lotter och sockervadd på Liseberg.
M är nu här och vi ska äta midsommarmat med sill, prinsar, köttbullar, färskpotatis, gräddfil och jansson.
Från oss alla till er alla ha en trevlig midsommar.

Inga kommentarer: