Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 6 juni 2014

Semester budget

Imorgon stundar vårat garageloppis för att skramla ihop till semesterkassan. Så dagarna går åt till att baka, planera, göra skyltar, göra reklam, fixa bord, göra i ordning garaget (om vi inte kan vara ute) och göra i ordning grejer. Jag har även börjat sälja lite grejer innan via annonser på Blocket och Facebook. 300 kronor är ihopskramlade redan. En budget för semestrarna är gjord. I alla fall på ett ungefär. Vi ska åka på två resor. Varje resa innefattar två övernattningar. Första resan blir i juni till Göteborg och Liseberg. Andra resan i juli till Kolmården och Gränna. Vi skulle ha åkt till Ullared men vi har avbokat hotellet där och tar Kolmården istället. Kolmården skulle vi ha åkt till en dag så nu sparar vi in en resa. Budgeten är på ett ungefär bara.
Nöjen:
1500 kronor Liseberg.
1000 kronor Universeum
1000 kronor Gränna
1000 kronor Kolmården
Mat:
2000 kronor båda resorna Vi tar med matsäck och äter på vägen och inne på parkerna. Annars äter vi på hotellet tre gånger. I stugan har vi med mat/köper mat och lagar på plats.
Extra:
1000 kronor glass, saker, lotterier.
Boende:
5000 kronor. Är redan betalt via Ullareds kortet. Men räkningen kommer ju sen och ska betalas.
Summa:
12.500 kronor. Inte är det direkt billigt att åka på semester inte. =(
Nu tvivlar jag starkt på att vi kommer att få ihop 12.500 kronor på vårat loppis så det är tur att maken och jag fick tillbaka på skatten. Den ska också användas till semestern. Sen har vi en del sparat också. Men ju mer vi får ihop ju mindre sparande måste vi använda. =)
Maken har varit på Ica och handlat mat. Vi ska överge månadshandlingen och extraprishandlingen. Våran mat gick på mycket mer än vad den gjorde förut och då är vi ändå en mindre som äter. Så nu återgår vi till prisboken och 10 dagars handlingar igen. Så en ny prisbok är gjord idag. I alla fall början till en. Nu återstår bara det jobbiga jobbet att kolla upp alla priserna. 1039,85 gick kalaset på. Då är det med 128,20 tårtingredienser till L:s avslutning i den summan. Vi ska baka två tårtor till klassen.
Inlagd chili är gjord (hemodlade chilin var slut så chili köpte maken också). Maken och M gillar att äta inlagd chili till tacon. M är oftast här på våra tacokvällar. =)
Rivit ost har jag också gjort. Den rivna osten var slut och ikväll är det tacokväll. Ostkanterna i frysen var massor så det var bara att plocka fram riven och börja riva.
S har bakat dubbel sats chokladmuffins och två sockerkakor som ska vara till fikaförsäljningen imorgon. L ska sköta det bordet säger hon.
Maken tog även ut ett paket. Jag fick äran att prova Änglamarks produkter via Loppi blogbag. Ketchup, rostad lök, pastaskruvar, valnötter, choklad med mintsmak (min favorit) och kakao. Allt ekologiskt via Änglamark. =).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till imorgon!
//Ingela

Esbe sa...

Hej!

Undrar om du vill berätta lite mer exakt vad "prisboken" handlar om? Sökte i sökrutan men hittade ingen förklaring, skulle gärna läsa mer.

Allt gott och lycka till med loppisen!