Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 30 juni 2014

Recept - fläderblomschampange

Jag har provat att göra fläderblomschampange förut men misslyckats. Den här gången ser det ut som om jag lyckas och vid första provsmakningen (innan den ens var riktigt klar) smakade den jättegott så jag delar med mig av receptet.
8 liter vatten från kranen. Jag tog inte iskallt men inte ljummet heller.
1 kg socker (M var hemma och strödde i några nävar till)
2 citroner i skivor
1 dl äppelcidervinäger
8 fläderblomsklasar
Blanda allt i en hink och låt stå i solen i 3 dagar. Rör om en gång om dagen. Jag ställde den inne i köket bredvid köksfönstret. Solen har lyst med sin frånvaro så den fick stå 4 dagar. Då bubblade den lite lätt.
Sila och häll upp på flaskor (flaskan ska ha skruvkork eller konserveringskork). Låt stå okorkad i två dagar till i solen.
Stäng flaskorna och låt stå svalt i 2 veckor.
Hållbarheten ska vara ett år men eftersom det är första gången jag gör receptet så kan jag inte svara på hur hållbar den är. Vi tänkte dricka den som champange på nyårsafton i alla fall om den håller sig så länge. Det blev 9 flaskor. Jag fyllde inte flaskorna ända upp eftersom det bildas kolsyra. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: