Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 21 augusti 2010

Vunnit i baktävling

Kräftskivan igår gick bra och det var väldigt trevligt. Svärmor tog med sig alla sopor in till stora staden och det var bra på det viset att våran tunna inte blir full. Eftersom vi bara har tömning var 16:e vecka. Dåligt för att det blev en massa sopor. Om soporna kommer från oss eller svärmor spelar ingen roll eftersom det till slut hamnar på samma sopberg. Alla gubbar drack nubbar och blev mer eller mindre påverkade. Kräftorna smakade gott.Hjälmarkräftorna för 280 kronor kilot smakade något bättre än dom kinesiska icakräftorna för 89,90 kilot. Som smakade lika bra som dom kinesiska vi åt förra veckan för 59,90 kilot. Hjälmarkräftorna var inte 280 kronor godare än dom andra. Men eftersom dom är närproducerade och dom andra är producerade på andra sidan jordklotet så kommer vi troligtvis att njuta av ett kilo nästa år med. Det är hjälmarkräftorna till vänster på bilden.

Det stod i den lokala tidningen att idag den 21 augusti tar jordens resurser slut för i år. Idag har vi förbrukat det som jordklotet klarar av att förnya under året, och vi har orsakat så mycket koldioxidutsläpp och avfall som jordklotet kan absorbera. Det har gått snabbt i år - denna dag infaller mer än en månad tidigare än förra året. Skrämmande. Konsumtionen av jordens resurser bara ökar, om det fortsätter i den här takten behövs två jordklot år 2030 för att naturens resurser ska kunna förnyas. Vi är väldigt bra på att sopsortera. Men sophämtning var 16:e vecka måste man vara det. Ett tips ta sophämtning så sällan som möjligt så måste du bli bra på sopsortering. Jag är även bra på att köpa begagnade saker och att sälja eller ge bort våra begagnade saker. Men jag skulle kunna bli mycket bättre på att köpa ekologisk och närproducerad mat. Tyvärr en kostnadsfråga.
Vi är även bra på att göra om eller förnya våra saker. Ett exempel är mina älsklingsskor. Sulan var sönder, skon hade släppt från sulan och färgen hade lossat på några ställen.Vi köpte nya sulor. Maken limmade och putsade upp dom. Jag målade i med svart tusch där färgen släppt. Nästan som nya igen.Jag experimenterar igen. Maken och M gillar öl. Jag fick tag på en massa tomma ölflaskor med snäpplock via bortskänkes/önskas sidan på Facebook. Jag har en massa torkade nässlor och hittade ett recept på nässelöl. Det ska jäsa i hinken i 3 dagar innan det tappas upp på flaskorna. Resultat och recept om det blir bra kommer. Till mys ikväll blir det chokladbollar och popcorn. Jag poppar alltid popcorn på spisen i en kastrull. S kompis C var här en gång när vi åt popcorn och tyckte det var jättegott. Dom har bara mikropocorn hemma hos henne. Hon och S hade köpt en påse vanliga popcorn hem till C efter det. Men C:s mamma hade slängt dom för dom äter inte såna! Gårdagens gratissaker var: en kolasås från dr Otker för att jag blivit utvald som testpilot att prova den. Den var god men jag föredrar att göra egen chokladsås och ha i en glasburk för att slippa förpackningen. Sen vann jag en baktävling med mina läfsor. recept finns här. Vi var flera som vann men i alla fall. Priset var en strösselburk, flera olika färger glitterglasyr, en kartong med "smet" till citronhjärtan och prinsessan Lillefe tårtdekorationer.

Inga kommentarer: