Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 16 augusti 2010

Kräftskivspynt och mer mos

Den privata familjen P kräftskivan gick av stapeln i lördags kväll. Jag är inte så förtjust i kräftor men jag åt i alla fall två stycken.
Vi hade köpt en hummer med, mest för att spexa till almanackan som vi gör i julklapp varje år. Augusti bilden sitter alltid alla barnen P och äter på samma kräfta. Det blir lättare om det är en modell större - alltså hummer. Att jag fick äta hummern sen gjorde ju inte direkt ont.Jag gillar att pynta så köket är självklart kräftpyntat. Pyntet får sitta kvar tills kräftskivan men tjocka släkten på fredag. Tänkte jag i alla fall. Men varje gång jag ska ha något i skåpet slår jag i skallen i ett månansikte.Kräftgirlangen över köksbordet slår jag inte i så den får med 100 % säkerhet sitta kvar i alla fall. Vi hade lite annan mat på bordet också så även icke kräftätarna blev mätta. Köttbullar, prinskorv, potatis, bröd. Vitlöksbrödet var jättegott. Jag åt 5 bitar. Men jag delade bullarna på hälften så egentligen åt jag bara 2,5 bulle. Recept finns här.

Potatisen är den hemodlade. Landet är uppgrävt och det blev en full hink. Sen har jag plockat nerrasade äpplen igen. En kasse full igen. Jag vill gärna ha en fruktpress. Uppfinnarmaken ska försöka bygga en till mig. Annars ska jag försöka spara ihop till en efter att jag köpt duschvärmeväxlaren. I brist på fruktpress plockade jag fram råsaftpressen som jag köpte när jag hade min vill ha i köket lista. En kanna + 3 liter must till frysen blev det. Jag fick burkar av svärmor så det blev mer äppelmos också. Nu har vi verkligen äppelmos så vi klarar oss till nästa år.

Inga kommentarer: