torsdag 19 augusti 2010

Kräftbesviken, paketbesviken och skolglad

L har börjat ettan. Min lilla skrutt börjar bli stor. Hon studsar ur sängen varje morgon redan innan klockan ringer. Vilket är mer än hennes trötta mor gör! Jag jobbar kvällar för att slippa gå upp på morgonen eftersom jag är så otroligt morgontrött. Jag längtar redan till höstlovet! Eller till helgen i alla fall. Idag fick dom skriva AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA i långa rader. Det kommer jag ihåg både från jag gick i skolan och från M och S gick där. I första veckobrevet stod det att barnen skulle ha med sig ett pennskrin. Så det var bara att bege sig till stora staden och handla. 225 kronor!! För ett pennskrin!! I helgen får stora staden kungligt besök. S ska vara med och sjunga i kungakören. Stort! Tyvärr spelar L fotbollscup samtidigt, dessutom har jag en känsla av att man inte kommer att se något på grund av alla folkmassor. S är dessutom ivalet eller kvalet om hon ska gå eller inte. Hon skulle gå tillsammans med sin kompis L. Men L sörjer. Hennes bästa kompis blev ihjälskjuten av en jaktgalen människa. Den bästa kompisen var en häst, men jägaren trodde han var ett vildsvin. Herman som hästen hette hade dessutom ett vitt täcke på sig. Polisen tycker att det är skadegörelse och jägaren fick behålla sitt gevär och det blir ingen vidare utredning. Jag tycker det är jaktbrott att jägaren ska bli av med både bössa och licens och gärna få lite annat straff också. Minuterna innan hade L varit i hagen och matat Herman. Hade hon dröjt sig kvar så kanske.......................
Förut idag skrev jag ett inlägg på bloggen om ett företag som sålde diverse grejer. Jag skrev det som ett reklaminslag för att få ett paket som man skulle få om man bloggade om dom. Gratis är gott och det är brist på roliga gratispaket i brevlådan. Företaget svarade att jag hade för få besökare på min blogg så jag gör inte reklam för dom mer. Jag skrev dessutom tillbaka om vad jag tyckte om det. Ett paket som jag väntar på är Lejonkungen 2. Inte gratis jag har betalat 120 kronor för den. Jag satte ut en efterlysning på Blocket om att jag ville köpa lejonkungen 2. Det var en tjej som svarade, jag betalade och fick filmen dagen efter. Men så svarade en tjej till och jag blev lite girig. På Tradera går lejonkungen 2 för ett par hundra så jag tänkte göra en förtjänst. Jag betalade och fick ingen film. Jag har mailat henne flera gånger. Ett nytt lammskinn kanske? Att jag aldrig lär mig! Lammskinnet hade lurat flera personer och vi ihop med flera andra har polisanmält henne. Hon blev fälld och ska betala tillbaka pengarna. Tyvärr har hon inga pengar så vi kan inte få tillbaka dom. Men det ligger kvar hos kronofogden som kollar hennes finanser med jämna mellanrum. Eftersom det blir ränta på pengarna hela tiden så hoppas jag att hon får pengar någon gång. Dags för en ny polisanmälan? S som har varit på kristet läger säger att det var Gud som prövade mig. Vem vet?
Jag har Tradera ångest igen! Ibland känns det som om det är så mycket jobb för så lite pengar. Vissa saker går inte alls, vissa går för jättelite och vissa går för mer. Dessutom känns det som om jag börjar få slut på saker att lägga upp. Jag anmälde mig till att vara med på en bytardag i slutet av september. Jag ska vara med och vara medhjälpare. Sen tänkte jag lämna in en massa av L:s kläder då. Ett bra tillfälle att byta till nästa storlek. Jag känner på mig att det kommer att bli bra mycket med än 10 x antal veckor fram tills dess plagg. Så Tradera får nog vila lite ett tag. Om någon undrar varför tickern kanske stannar upp.
Äpplena rasar från vårat enda äppleträd. Jag har kokat äppelmos i alla våra burkar. Matkällaren är full av vad jag tror är hela våran årsförbrukning av äppelmos. Jag har gjort äppelmust i min juicepress som jag köpte för mina Tradera pengar. Jag har kört slut på en annan juciepress för flera år sedan när jag gjorde massor av must. En del av musten har jag frysit. Men jag skulle behöva en frys till för dom vi har är fulla. Om jag får en frys till skulle jag vilja ha en äppelpress så jag kan göra massor av must. Den kostar x antal tusenlappar så jag har gett uppfinnarmaken i uppgift att bygga en äppelpress. Det räcker inte med att äta och ge bort äpplena så för att göra av med flera har jag gjort äppelpaj. En ny sort. Väldigt god och knäckig. Recept finns här.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjort rabarberdricka av sista rabarbern ur frysen.  2 Gjorde rabarberpaj på silresterna från nummer 1.  3 Bakat sirapslimpa och apklimpa ...