måndag 9 augusti 2010

Nypon blir mos blir soppa och kinamat

Svärmor och svärfar firade 50 årig bröllopsdag i fredags. I söndags bjöd dom alla barn (vi ingifta räknas också som barn) och barnbarn på Kina restaurang. Jag som ÄLSKAR friterade räkor tänkte äta det fast man inte ska. Men det visade sig att det var buffé. Man fick äta hur mycket Kina mat man ville!! Nej jag åt inte tills jag spydde och ja jag åt annat ät friterade räkor. Till efterrätt fick man äta hur mycket glass man ville. Det stod en glassfrys med kartonger och smaker som när man väljer kulglass som man fick ta ur själv. Jag är ett glass monster men jag åt bara en tallrik. Melonglass, mmm min favorit. Dom friterade bananerna var slut tyvärr. Jag älskar friterade bananer också.
Men det kan jag göra själv. Här är receptet på hur jag gör.

I lördags kväll till mys blev det grönsaksdipp. Jag gör egen dippsås, recept finns här. Vi har börjat tänka på figuren (igen). Det blev ingen duschvärmeväxlare än. Inga av sakerna på annonsen i den lokala tidningen blev sålda. Typiskt!! Jag som såg duschvärmeväxlaren framför mig. Så nära men ändå så långt borta! Uppfinnarmaken har kommit på hur den ska sitta. Väggen bakom duschen går till tvättstugan. Den kan sitta där eftersom det är där som både vattnet går ut och in i duschen. Nu står mitt hopp till Tradera. Men det går så sakta. Dom nya groddarna och skotten. Bockhornsklöver var det ingen som gillade så det kommer jag inte att grodda igen. Mungbönorna (bilden) växer så det knakar och har ingen speciell smak. Både Våffeln och Skutt gillar dom så det kommer jag att skotta flera gånger. Utanför huset växer en massa nyponbuskar. Ekonomisk som jag är brukar jag plocka och göra mos på dom. När äpplemoset börjar ta slut så får nyponmoset vara ersättare. En ersättare som ingen gillar lika mycket som äppelmos. Det brukar bli så mycket äppelmos att det räcker hela året så nyponmoset brukar bara stå. Tills jag kom på att jag kan prova att göra soppa på det. En burk nyponmos och en burk vatten blandade jag ock värmde. Det blev jättebra och gott. I år ska jag göra mycket mycket mera nyponmos mot vad jag brukar göra.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...