tisdag 3 augusti 2010

Fullt upp och sömnbrist

L är jätteförkyld. Hon snorar och hostar. I söndags skrek hon att hon hade ont i örat. Inte så ihållande som öroninflammation + att det gick över på Alvedon. Kindtänder?? Inatt (klockan 5 på morgonen är det fortfarande natt) skrek hon att hon hade ont i det andra örat. Återigen gick det över på Alvedon. Maken skulle upp och jobba halv 6 då hade varken L eller jag somnat om ännu. L tyckte då det var morgon och ville gå upp hon med. Jag förklarade då att det fortfarande var natt men det ifrågasatte hon eftersom maken gick upp. Hon somnade i alla fall om. Hon är för trött för att leka så att se på film är en bra sysselsättning. Hon gillar Pokemon och när jag rensade alla videofilmer hittade jag en hel video men Pokemon avsnitt som jag spelade in till M när han var liten och gillade Pokemon. L och M har tittat igenom alla avsnitten. Det som är bra med att rensa förutom att man hittar saker som man glömt att man hade som Pokemonfilmen och en såndär apparat som man trycker bokstäver på en klisterlapp med. Är att det känns som om energin lyfter. Ju mer jag rensar ju mer energi får jag att rensa mer. Alla lådor, skåp och småutrymmen är klara. Alla garderober och lite större utrymmen är klara. Nu håller jag på med dom största utrymmena. Ett förråd, lekrummet och matkällaren är klara. Det roliga med att rensa matkällaren var att min samling av likörer stod där. Jag hittade ingen datummärkning på dom. När vi skulle ha likör till något häromdagen hade en skurit sig så vi fick slänga den. Jag och M har provsmakar alla likörerna. Tre stycken fick vi hälla ut. En annan bra sak är att jag får ihop en massa saker att sälja på Tradera eller i den lokala tidningen. Eller att skänka bort. Jag har kommit på att det är kul att ge bort saker med. Våran före detta skrivare där bläckpatronerna kostade mer än en ny skrivare har jag gett bort via Bortskänkes/önskas sidan på Facebook. Makens gamla bilbana är ute nu. Den har inga bilar eller handkontroller men någon kanske vill ha den. Så blir det en sak mindre på sopberget.Jag fick äntligen tag på resårspets på Tradera. Jag sydde trosor av makens gamla skjortor men kunde inte använda dom för dom var för stora i benen. Nu passar dom precis med resårspetsen. Sen experimenterar jag igen. Jag försöker att göra egen vinäger av en vinskvätt. Om det går vet jag först om ca 4 veckor då det ska ha bildats en vinägermoder.När vi var på Ica sist ville L ha ris i frutti. Budgeten på Ica är begränsad så pengarna räckte inte ens till en ris i frutti. Dessutom kan man få 12 stycken för samma pris som 3 stycken. M och S vill också ha när L får. Igår var jag till Coop och lämnade in paket för Tradera försäljningar och gick då in i affären. Dom sålde vispgrädde för 5 kronor paketet så det blev det och en korv med risgrynsgröt. Jag har dom i gamla ris i frutti burkar med lock i frysen. Men L har ätit 2 stycken. Ett vitkålshuvud blev det också till en ny laddning pizzasallad. Recept finns här.
Annars äter vi mycket sallad. Ballkonglådesalladen har äntligen kommit igång att växa.Jag har haft bakdag igen. Det har jag inte haft på länge. Även om dagens bakdag blev förenklad jag brukar baka minst 3 sorter idag blev det bara två. Långpannebröd recept finns här. Och frallor/källarfranska. Recept finns här.L gillar lejonkungen och ville gärna ha lejonkungen 2. Tyvärr har den utgått så dom som säljs säljs för 400 kronor minst. Jag vägrar betala 400 för en film så jag satte in en annons på Blocket att jag ville köpa lejonkungen 2 för 100 kronor + eventuellt porto. Det var flera som svarade. Jag köpte den första. Hon ville ha 100 kronor med porto. Det är bara ett pappersfodral men vad gör det när jag har "sparat" 300 kronor. L har tittar två gånger och leker att hon är en lejonunge tjej.

1 kommentar:

Esbe sa...

Bra när man kan hitta andra vägar.

Hm... jag kanske också ska prova att göra trosor av några gamla t-shirts. Hittade du beskrivningen på nätet eller?

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...