Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 17 juni 2008

Utflykt, inköpsrunda och gamla kompisar

L, S och jag åkte till lekparken inne i den stora staden och till barnens ö. Vi åkte lille putte tåget, L körde trampbil och sen åt vi glass. Efter glassen tog vi båten över till lekparken. Jag kom ihåg att ta med kaffe och saft så vi "slapp" köpa fika. Tyvärr glömde jag handduk så L kunde inte plaska i plaskdammen idag heller. Efter en lång lekstund gick vi genom rosträdgården till den alternativa butiken. Den är full av ekologisk mat och kläder. När jag kliver in där vill ja ha allting, bli vegetarian och bara ha krav mat på tallriken. Men det enda som slank ner i korgen var en disktrasa i lin. Jag vill ha fler än 1 men det får bli nästa gång. Sen ville L ha en glass till och S och jag delade på en chokladbit. Vill ni se hur disktrasan ser ut titta här. Efter det åkte vi till en lågprisaffär och bunkrade shampo, balsam och tandkräm. En tripp till Lantmännen gav bara en vattenkanna till husvagnen för höet var slut (typiskt eftersom det är slut hemma med). Sista stoppet blev kina affären där vi köpte Noriplattor och sushi ris. Jag har länge velat prova sushi men är för snål för att köpa färdiga. När vi kom hem gjorde vi sushi som kvällsmys. Smakade helt ok. Tallriken sushin ligger på är den jag köpte i grannens affär och ska ha till tårtfat.

Min farbror har varit här och blivit klippt. Han jobbar på ett lager och dom slänger flera kilo godis varje dag. Idag hade det varit Bounty, Snickers och Mars. Han "glömmer" alltid att jag vill ha godis.

En före detta arbetskamrat till mig ringde. Vi födde barn på samma dag (min L och hennes J). Hon ska läsa till barnmorska i höst. Oh jag vill också bli barnmorska. Tyvärr är jag inte allmän sjuksköterska i botten utan onkolog. Även om jag har jobbat som allmän sjuksköterska i 13 av mina 18 yrkesverksamma år. Men det räknas inte vad man har jobbat som om man vill läsa vidare. Jag måste då läsa till allmän sjuksköterska i 3 år, jag får inte räkna in dom poängen jag redan har eller min yrkes erfarenhet. Utan jag läser tillsammans med dom som inte är sjuksköterskor utan vill bli det. Efter dom 3 åren kan jag söka till barnmorske utbildningen, alltså ytterligare 2 år (tror jag den är på). 5 år i skolbänken varav 3 är något som jag redan har läst känns inte så kul.

Idag går hus turen till lekrummet som även är gästrum, hall och TV rum. Där gillar jag vägglampan som S gjorde när hon gick en teknik kurs för tjejer i att göra lampor.


Jag skulle ha jobbat extra i helgen men uthyrnings företaget är inringt till helgen med. Eftersom det har varit skittråkigt att jobba med dom och att jobba tre stycken så erbjöd jag mig att inte jobba. Nog för att vi behöver pengarna. Men efter semestern jobbar jag nästan varje dag. Dessutom ska maken åka och hämta husvagnen på söndag kväll så det skulle ha kört ihop sig om jag jobbade.

Såg en dokumentär som hette "Djurvän i aktion" igår på TV. Det är hemskt hur vissa behandlar djur egentligen. Hon som det handlade om hade varit med och bildat PETA. Hon tyckte inte man skulle äta kött, inte ha husdjur, inte ha några djurprodukter och inte ha djurförsök. När jag var "ung" var jag med i något som hette "nordiska samfundet mot plågsamma djurförsök". Undrar om dom finns fortfarande? Jag tycker att vissa djurförsök är helt onödiga medans andra är bra att dom finns. Även om det vore bra om det kunde finnas andra alternativ. Läkemedel är sånt som det är bra om det utvecklas och kommer nya, men det kanske kan testas på annat sätt. Kosmetiska djurförsök gillar jag däremot inte.


1 kommentar:

jam sa...

Dom finns kvar, men heter Djurens Rätt numera. Kolla in http://www.djurensratt.se/ . Där finns bl.a. suveränt bra vegotips. Håller du med om budskapet så är det bara att bli medlem -- ju fler medlemmar desto starkare röst för djuren.