söndag 1 juni 2008

Brytna tår

När maken gick upp en av sina kissomgångar inatt så snubblade han till. Han vinglade in i dörren och ramlade mot dörrkarmen. Tre av tårna ville tillbaka till sängen och två ville till toan, men resultatet att mittentån är blålila och rejält öm. Förmodligen bruten. Det är inte första gången någon bryter tår i familjen så vi vet att dom inte gör något åt det på akuten så vi stannade hemma. Maken får förmodligen äta värktabletter ett par dagar. Han har åkt till Malmö och Lund för att gå på kurs via jobbet. Dom skulle börja redan klockan 9 imorgon så han fick välja på att ta natt-tåget och komma precis eller åka redan i eftermiddag. Han valde det senare så han sitter på ett tåg någonstans just nu.
Själv har jag sparat in en omgång på gymet genom att idka storstädning. Vilket var en stor bedrift, det är 29 grader inomhus.
Jag har funderat lite på att det är så dyrt att ta studenten, i alla fall enligt flera tidningar. Föräldrarna gör tydligen sitt bästa för att överträffa varandra. Det är rätt så vanligt att det kostar bortåt 10.000 kronor. I och för sig är det en gång i livet grej men det behöver ju inte gå till överdrift. Men det är nästan dom tendenserna redan nu när M slutar 9:an. Det ska vara bal med kostym/långklänning, en träff att gå dit med som det ska ges blomma till, dom ska åka dit ståndmässigt (limosin, häst och vagn eller liknande). Middag är det två gånger både på balen och dagen efter. Sen ska klassen gå ut och äta på kvällen efter skolavslutningen. Det kan jag i och för sig förstå, vissa har ju gått i samma klass i 10 år. När jag slutade 9:an var det bara tack och hej. Fast vi hade inte så bra sammanhållning i min klass så vi var nog mest glada att slippa varandra.
Bal måste dom ha börjat med på senare år.

2 kommentarer:

A home far away sa...

Ajajaj, inte roligt när man sömndrucken ska smita på toa mitt i natten och så brytar man ett par tår! Inte roligt...

Vilken fin blogg du har, jag är här för första gången men inte sista:_)

PS Jag har en utlottning hos mig med 2 fina vinster, du är välkommen

Kram från Singapore

Anonym sa...

Buljongtärningar och sk fonder är rysliga grejer. Det är i stort sett bara ett koncentrat av transfetter och glutamater
(typ smakförstärkare E621). Kemikalier alltså. Med kända biverkningsbilder. Jag använder det nästan aldrig längre och det funkar utmärkt. Du som ofta storkokar kan säkert också dumpa dem. Det blir ju så mycket mer smak när man lagar stora lass ;-)
/ Airam

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...