Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 19 juni 2008

Lek och kaffe

Min före detta jobbarkompis kom och fikade med sina barn. L och hennes J är födda på samma dag. Dom var beräknade på samma dag och båda två föddes två veckor för tidigt. Vi träffas tyvärr alldeles för sällan fast vi bor i förorterna bredvid varandra. J och L leker som om dom träffas varje dag, det är verkligen kul att se. J är glutenintolerant så jag bjöd på glass, maränger och hemgjord chokladsås (det är oftast gluten i köpt chokladsås).


Innan fika gästerna åkte S, L och jag till det stora köpcentret på andra sidan staden. Dom håller på och bygger om där så det var oväsen och svårt att hitta eftersom affärerna byter plats hela tiden. Som tur var skulle vi inte handla så mycket. Jag har fallit för reklamen på TV och köpte Eeze och Compeed. Får se om det funkar lika bra som dom säger. L har börjat somna själv. Vi har alltid fått ligga bredvid henne tills hon somnar men nu har hon legat själv. Vissa kvällar går det jättebra och vissa kvällar ropar hon om allt möjligt. Vi körde med en muta, om hon somnade själv ett par dagar så skulle hon få välja en grej från leksaksaffären. Hon valde en trumpet. När vi var hemma hos L:s kompis N häromdagen så var det enda hon lekte med en trumpet så hon ville ha en egen. Det slank faktiskt med en rock ring också. I djuraffären köpte vi en alg ätare, den gamla dog. Hon i affären sa att det troligtvis var så att den svalt ihjäl. Alg ätare kan inte bara leva på alger och vanlig fiskmat utan ska ha egen mat så det köpte vi också. Sen har vi sniglar i akvariet. Vi försöker fånga dom och spola ner dom, men dom förökar sig som kaniner. Så vi köpte två fiskar som äter sniglar med. Dom behöver samma foder som algätaren när sniglarna är slut sen.

Vi har även varit på loppiset uppe i kyrkan och lämnat in grejer. Försäljningen börjar inte förrens på måndag. Jag såg redan massor av saker som jag ville ha. Måste hänga på låset. Tyvärr vet jag inte vart jag ska ha sakerna för det var inga småsaker utan möbler. En korgstol, ett data skrivbord liknande det S har, säng gavel till dubbelsäng och sängbord. Hur ska jag få hem det? Ska vi skänka våran gamla säng ram då? Vad säger maken? Jag som fortfarande har köpstopp.

Idag går rund turen ut till trädgården, jag har inte så många rum kvar att visa. Ute gillar jag potatisen som jag har planterat i hinkar.
Här är en av fem ballkonglådor, det växer sallad i alla (olika sorters sallad).
Slutligen en bild på ljus stakarna jag köpte i grannens affär.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läste att det finns högklackade skor för nyfödda. Vart ska det sluta? Jag tycker redan det är skrämmande att småtjejer ska använda bh toppar och att min 14 åring vill ha string trosor. För att inte tala om ring i naveln för det får alla andra. Barn får inte vara barn utan ska bli vuxna fortare. Läs här.

1 kommentar:

Hanneles paradis sa...

Fördöker minnas, hus jag själv var som 12-åring, inte var jag intresserad av barnkläder... Sydde själv som 12-åring, för det fanns bara tråkiga kläde ri affärerna.