måndag 16 juni 2008

Kökstjänst

Jag, S och L hade tänkt åka på en utflykt in till stora staden och lekparken/barnens ö. Det har åskat mest hela dagen så vi får åka en annan dag. Dagen har istället ägnats åt kökstjänst och rensning (nej mamma jag har inte rensat ut något som jag kommer att sakna sen (tror jag inte i alla fall)). Kökstjänsten bestod i att göra massor med pannkakor, det är bra att ha till framtida utflykter och pic nicar. Sen har L och jag bakat tre sorters muffinsar av samma anledning. Choklad, blåbär och non stop fyllning blev det. Non stop var första gången och det kan verkligen rekommenderas. Problemet med dom var att jag har en muffinsform av plåt och non stoparna la sig i botten av formen. Så nästan alla non stop satt kvar i formen och inte i kakan. Måste komma ihåg att använda engångs formar nästa gång.
Vi har i dagens läge tre förråd. Jag har lekt med tanken att rensa ner dom till ett förråd. Sen ska dom övriga två slås ihop till ett nytt hobbyrum. Hobbyrummet ska bli sovrum. Men idag när jag rensade det första förrådet (som är under trappen ner i källaren inne i S rum) kom S och frågade vad jag gjorde. När jag sa att jag ville göra ett förråd så jag rensade så sa hon att det enda hon vill ha när hon fyller 15 är en walk in closet under trappen. Troligtvis blir det ett förråd av tre men problemet nu är två stycken. För det första ska S få en vägg av garderober på sitt rum. Hon har ingen vägg idag utan bara baksidan av en bokhylla. Garderober blir billigare än att bygga en vägg. Vad ska hon då ha i alla garderoberna? För det andra dom förråden som var tänkta att bli hobbyrum måste nu vara förråd. Vart ska hobbyrummet då vara? I och för sig behöver vi inte ett sovrum till i dagens läge men man vet aldrig.
Jag fick svar från JAK idag att min efterlysning var mottagen. Det fick jag inte förra gången så den försvann nog i cyber rymden.
Vi ska som varje midsommar åka till Parken Zoo i år igen. När jag läste det här känns det som om jag kommer att oroa mig hela tiden och hålla stenkoll på L. Inte vill jag ha ehec virus i alla fall. För det känns inte som ett alternativ att inte låta henne klappa djuren det är ju en del av upplevelsen. Kanske ska slänga i en flaska handsprit i väskan innan vi åker.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjorde eget florsocker. Köpt florsocker kostar 29.80/kilo. Strösocker kostar 15.95/kilo. Florsocker är fint mixat strösocker. Så med kost...