onsdag 11 juni 2008

Skolavslutning

M och S slutade skolan idag. M slutar dessutom 9:an så jag har tagit kompledigt för att fira honom. Först var det avslutning i gympasalen och det var väl så där. Först sjöng kören en massa sånger i 30 minuter. Det var jättefint. Men läktaren på skolan är väldigt liten. Alla 9:orna satt på varsin bänkrad så det blev nästan inga rader kvar till alla andra. Dom är 134 elever som gick ut 9 an.Hade varit bättre om 9:orna hade suttit på stolar på golvet. Som det var nu så blev det ett himla spring när stipendier och sånt skulle delas ut efter sången. Eleverna fick nästan klättra över varandra för att komma ut. Sen skulle alla elever ställa sig i 6 långa köer klassvis för det var dags för betygsutdelning. Dom tog en klass i taget. M går i F sista klassen så det tog en himla tid innan det äntligen var hans tur. Sen var det slut. Äntligen kändes det som eftersom jag hade stått med L och maken i 1,5 timme. M och S fick varsin ros i band direkt utanför gympasalen. Sen åkte vi hem och åt glass. M ville ha det istället för tårta. Så det blev den goda "dagis" glassen som jag bara fick smaka en sked av. Efter det cyklade M iväg till en klasskompis med resten av klassen för grillning och bad. Det är bara det att det har regnat mest hela dagen så dom tröttnade efter ett tag. Nu ikväll är dom inne i staden och ska äta, när han kommer hem har jag ingen aning om. Dessutom ska maken iväg och nattvandra så det blir jag som får ställa upp som eventuell chaufför ikväll också. Ingen pyamas idag heller!
S har en kompis som jag aldrig har träffat som sms:ade och frågade om hon fick sova här. Hennes föräldrar slår henne säger hon, hon har tydligen anmält dom men ingen har tagit det på allvar. Hon skulle komma vid 6 trodde vi men när S sms:ade henne nu så kommer hon troligtvis inte före klockan 9. Så nu känner sig S utnyttjade eftersom kompisen är på stan just nu med andra kompisar. S tycker att hon kan sova hos dom då. Jag måste ju lägga L snart, maken borta, ett barn på stan och en övernattning som jag inte vet när hon kommer. Vilken lysande kväll.
Jag har varit på min första APT på mitt nuvarande jobb. Eller APT och APT det var inte det visade det sig när jag kom dit. Det var information om att det ska omorganiseras. Jag fattade ingenting. Det enda jag fattade var att det skulle bli en personalpool som dom ska ringa i första hand när dom behöver vikarier. Känns surt, jag vet ju inte hur det blir med min tjänst efter den 18 augusti och då blir jag kanske timanställd igen. Finns det då en pool så blir det mindre timjobb.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...