Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 11 maj 2016

30 matlådor behöver man ha så många??

Snickarna var här och monterade vårat kök. Maken monterade ner dom gamla luckorna några dagar innan dom skulle komma. Jag tycker jag rensar och håller bra ordning i skåpen men utan luckor såg det absolut inte ut så. Så jag rensade och städade genom alla skåpen igen. Lådorna ska jag också rensa igenom men det är en annan historia. När jag kom till skåpet där vi bland annat har matlådor började jag fundera på hur många matlådor man behöver ha egentligen?
I skåpet ligger bara dom tomma matlådorna. I frysen ligger det 18 matlådor med mat i. Matlådor ska det helst vara ruljans på, blir det det om man har 30 matlådor? 28 i plast och 2 i glas. Jag vill byta ut alla matlådorna till glas och det blir billigare att köpa 18 matlådor än att köpa 28 stycken. Eller hur många vi nu tycker att vi behöver ha. Maken äter matlåda ungefär 5 dagar/vecka. Jag äter matlåda när jag jobbar dag (på kvällen brukar jag ha med yoghurt) så i snitt 2 dagar/vecka. Det blir 7 matlådor/vecka. Med 21 matlådor klarar vi oss 3 veckor men som skrivet var ju mindre matlådor vi har ju mindre är risken att dom gamla matlådorna hamnar längst bak i frysen. På sommarlovet när L är hemma själv äter hon också en matlåda till lunch (vilket fick mig att tänka på att vi kanske inte klarar oss utan en mikro då?) Det blir bara när både maken och jag jobbar alltså 2 /vecka som jag har. Det blir 9 matlådor. Jag tycker i alla fall att 18 eller 20 stycken låter som en rimlig nivå.
6 stycken försvann det ut nu. Sen försvann 7 plastflaskor också. Några av matlådorna i frysen är tomma glasspaket och andra förpackningar som kommer försvinna automatiskt när maten är uppäten. Hur många matlådor i glas det blir köpa det återstår att se. Jag kommer dock inte att köpa fler än max 5 stycken varje gång tills vi kommer upp i en nivå som känns bra. Jag har inte räknat dom 4 lådorna på översta hyllan som är såna matlådor som vi använder till kall mat. Dom går inte att värma.

1 kommentar:

Minimalisterna sa...

Här har vi skrivit lite kring hur vi tänkt när vi bytt ut alla våra plastmatlådor mot dito i glas. Det är bättre att prova sig fram, minska ner pö om pö så hittar du nog det optimala antalet:

http://minimalisterna.se/testar-att-banta-i-tre-manader/