Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 22 maj 2016

Uppdrag vecka 21 - ordning i skafferiet.

Uppdraget den här veckan hos förvaringsdrottningen är att skapa ordning i skafferiet. Vilket jag gjorde för inte alls länge sedan. Skafferiet är dock som matlådsskåpet ett skåp som blir rörigt väldigt fort så blev en städning/rensning igen.
Inget försvann ut och allt var inom datummärkningen. Glömde som vanligt att ta en före bild. Är rätt plastbantat här inne men är fortfarande lite saker som jag inte har lyckats hitta utan plast. Sirapen, glass-strutarna och soyastrimlorna från Astrid och aporna är fortfarande plastförpackningar. Ett tag gjorde jag egen maskrossirap och använde istället för sirap. Det funkade inte så bra. Honung är annars ett bra alternativ eftersom det finns att få tag i i glasburk. Inte den ekologiska på vanliga affären dock. Glass-strutar kan man göra själv men det känns inte som ett alternativ. Vi kör rätt mycket med lösglass och lösa glass-strutar. Jag har räknat på det och det är billigaste glassen (om man inte räknar isglass gjord på hemgjord saft). Soyastrimlor är första gången som jag köpt. Vi brukar köra med quornstrimlor. Vi kör med vegetariska måndagar och strimlor är lätta att använda i t ex wok. Quorn strimlorna kommer också i plastförpackning så lika illa det. Den förpackningen är dock mindre så både prismässigt och förpackningsmässigt är det bättre att köpa storpack.

Inga kommentarer: