Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 2 maj 2016

Veckans zero waste

Har gjort en kategori till. In. För att visa hur lite saker vi köper/skaffar. Det för att ge en mer rättvis bild av av antalet utsaker stämmer. Har fått kommentarer som tycker att det är lätt att rensa ut en massa saker när man skaffar en massa nya saker och gratissaker hela tiden. Vilket vi inte gör.

Refuce:
Tackade nej till prenumerationen av tidningen Syre när försäljaren ringde.
Tackade nej till prenumerationen av tidningen Hus och Hem när en annan försäljare ringde.
Anmälde mig inte till Loppi blog bag.
Anmälde mig inte till alla Smartson och Buzzador grejer som är just nu.

Reduce:
Antalet utsaker har blivit mindre. Vi har ju inte hur mycket saker som helst att rensa ut. Vissa saker vill vi ju ha kvar. En liten rensning av L:s rum har det blivit igen.
12 mjukisdjur och andra leksaker efter L gett till Erikshjälpen.
1 pall gett till Erikhsjälpen.
18 handtag som vi köpte begagnat för att byta ut våra nuvarande kökshandtag sålt. Nya luckor med handtag är ju beställda.
28 böcker sålt.
1 filt gett till Myrorna.
1 tröja som L vuxit ur gett till Myrorna.
1 stor glasskål som L haft på sitt rum och haft Ölands sand och snäckor i gett till Erikshjälpen. Hon hade en burk till på sitt rum som var tom och i den ligger numera sanden och snäckorna.
24 självlysande stjärnor som satt i L:s tak gett till Erikshjälpen.
1 väckarklocka gett till Erikshjälpen.

Summa: 87 saker.

Reuce:
Inget omgjort den här veckan tyvärr. Använder fortfarande inga engångsartiklar (mer än toapapper och hushållspapper).


Recycle:
Äntligen börjar zero waste tänket visa sig. Kartongen var halvfull och tidningarna var bottenskyla. Hård och mjukplasten var halvfull (den är i samma tunna nu för tiden). Metallen var fyra grejer och glasen var tre grejer (lock och burk + makrillburken).

Rot:
Inget förutom dom vanliga skalen och skrottarna.

In:
1 tandskydd till maken och 1 tandskydd till mig.
1 rosarium köpt på Tradera. Mitt tredje rosarium som var sönder vid ankomst. Maken ska försöka laga det här också.Inga kommentarer: