Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 4 maj 2016

Skaffa ny eller inte det är frågan?

Igår gick våran mikro sönder. Jag skulle fixa varma mackor till lunch och dom förblev iskalla. Vi har haft mikron (precis som dom flesta andra av våra saker) sen 1800 fryser kallt så det var egentligen väntat. Jag har lekt med tanken att slänga ut mikron, den är stor och rätt ful fast den är bra att ha ibland. Jag och L (maken är i Norge så han har ingen rösträtt) bestämde att vi ska försöka klara oss utan mikron för att se hur det går. Om vi saknar den enormt och känner att vi bara måste ha en så köper vi en ny då.
Det vi gör i mikron är:
* Gör varma mackor till snabblunch eller snabbmellis - gick alldeles utmärkt att göra i ugnen. Blev mycket godare med knapriga kanter och botten.
* Värmer vatten, mjölk eller mjölkvatten till diverse drycker. Om man bara gör en kopp vatten är mikron det mest energisnåla. Gör man mer än en kopp är vattenkokaren det. Jag jobbade kväll igår och som oftast när jag jobbat kväll ville jag ha en mugg chai latte. Jag värmde mjölkvattnet på spisen och det gick jättebra.
* Tinar saker. Oftast osten till tacon som vi äter nästan varje fredag. 9 gånger av 10 glömmer jag tina osten. Får helt enkelt bli bättre på att komma på att när jag tinar färsen ska jag också tina osten. Annars får jag ta till det gamla hederliga tina osten i varmvatten.
* Värmer matlådor. Här är då kruxet. Imorgon jobbar jag och L är ledig från skolan. Hon brukar då värma en matlåda till lunch. Dom flesta av våra matlådor är tyvärr i plast så inget bra att ställa in dom i ugnen. Bra tillfälle att övertala maken till att vi visst behöver byta ut alla plastmatlådor mot glas. =)
* Gör knäck till jul. Går att göra på spisen. Tar längre tid men det kan jag tåla.
* Smälter choklad och nougat när vi gör hemgjort godis eller olika chokladkakor. Går att göra i vattenbad på spisen.

Det var det jag kom på nu. Vad gör ni i mikron? Har ni en mikro?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varma mackor brukar vi göra i våffeljärnet. Funkar jättebra, om man nu vill göra dubbelmackor förstås. Mikro satte vi aldrig in någon när vi byggde om köket för 10 år sedan, det funkar utan men det är det där med att komma ihåg att ta ut saker i tid från frysen. Det är ju faktiskt energisparande att tina saker i kylen istället. Lycka till och tack för en inspirerande blogg. /EJA

Marika på Odlingspyssel sa...

Vi har micro. Som småbarnsmamma räddade micron oss många gånger när nappar hamnat på golvet och behövde desinfekteras. Det går ju att leva utan micro, många saker blir godare i ugnen. Men det är också ganska praktiskt. Vi bakar potatis i micron, det tar ca 4 minuter. I ugnen tar det mer än en timme. För att få den där ugnspotatissmaken brukar vi köra potatisen i vanliga ugnen i 10 minuter. Då blir skalet krispigt.