Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 18 november 2010

Utvecklingssamtal och stressig

Jag har varit på utvecklingssamtal med L. Som väntat så tog fröken upp att L varit sjuk så ofta. Det översteg en viss summa så hon hade skyldighet att anmäla det till skolhälsovården,. vilket hon hade gjort. Men eftersom jag redan tagit tag i "problemet" och bokat tid på vårdcentralen tog jag rätt lätt på det. Fröken sa att L hade varit sjuk så många gånger minst 10 gånger under det 45 minuter långa samtalet. Konstigt att det ska börjas redan i skolan. Att klagas på om man är sjuk mer än genomsnittet. Vad är genomsnittet föresten? Jag vet vissa föräldrar som lämnar sina barn på dagis/skolan fast dom har feber. Om fröknarna upptäcker det får dom väl ringa och då får jag väl försöka komma ifrån tycker dessa föräldrar. Vi fick med oss ett skriftligt omdöme hem. Är det inte lite tidigt att börja med omdöme (betyg) redan i ettan??
Medborgarskolan har hört av sig igen: "hoppas du har kursupplägget klart under dagen. Jag behöver ha säljande text o datum under kvällen. Jag tycker att det ska bli spännande!"
Säljande text och datum??? Hjälp. Här går det undan. Jag som knappt har landat i att jag ska leda en kurs på medborgarskolan i frivillig enkelhet! Jag har ingen aning om vad säljande text är och vilka datum hon menar men jag svarade så här:
Hej.
Jag har stora drag av kursupplägget klart.
Första gången: När man vill förändra och förenkla sitt liv måste man utgå från sig själv. Vad ligger bakom min vilja att förenkla? Vad är det som pressar mig? Vad är det som lockar mig?
Andra gången: Lev det som betyder något. Vad betyder något för mig? Vad gör mig glad? Vad ger mig energi? Vad tar min energi? och så vidare. För att ta reda på vad som betyder något i livet, ens livsuppgift om man vill det.
Tredje gången: Rensa upp. Mindre prylar ger mer tid för det blir mindre att städa och ta hand om.
Fjärde gången: Hitta nogpunkten. Att låta det viktiga realiseras. Pengar och tid. Budget, energiförbrukning. matsedel, annorlunda presenter. Tidsberäkning. Om man tittar på tv två timmar om dagen sju dagar i veckan ägnar man 728 timmar/år åt tv-tittande. Kan man fördela om sin tid och sina pengar så man kan leva mera som man vill? Det är lätt att växla ner och leva enkelt om man har en hög utgångslön. Men det är mer trixigt om man har en låg lön från början.
Femte gången: självkänsla, vad behöver jag jobba vidare med. Hur gå vidare för att uppnå frivillig enkelhet efter kursens slut?
Jag har även 15 frågor som jag tänkte ställa vid kursens början och sedan igen vid slutet. Till exempel: Om jag vill hur ska jag då: minska min privata konsumtion? minska min arbetstid? ta fler mobil och internetpauser? minska mitt tv-tittande?
Säljande text är svårt eftersom jag inte vet riktigt vad som lockar. Kanske kan du hjälpa mig med det efter det jag skrivit ovan? Datum är det när du och jag ska träffas eller när jag kan tänka mig att ha kursen? Jag jobbar 43% kvällar så jag jobbar alla kvällar någongång. Men jag kan ta semester eller byta tur så det spelar inte mig någon roll vilken dag eller tid det blir.

Nu vill jag gärna ha eran hjälp kära läsare. Låter det upplägget som något som kan locka? Om ni skulle gå en kurs i frivillig enkelhet vad skulle ni vilja "lära" om då? Efter att ha varit hemmamamma på heltid i 4 år och klarat en familj på 18.000 kronor/månad så klarar jag av den ekonomiska biten väldigt bra. Spartips och budgetar och liknande. Men jag kan ju inte prata ekonomi 5 kurstillfällen. Även om det säkert är den ekonomiska biten som sätter många käppar i hjulet när man vill växla ner. Sen går frivillig enkelhet och miljö ihop mycket för mig. Att sopsortera, tacka nej till reklam, minska konsumtionen, minska slit och släng, köpa ekologisk närodlad mat det är också frivillig enkelhet för mig. Eller är jag helt ute och cyklar där??

4 kommentarer:

Bli rik i ditt liv/Ann sa...

Ja jag tycker att det låter jättebra! Sen får man ju utgå från kursdeltagarna också, du kanske kan börja med att fråga vad de har för mål med kursen och vad de vill ha ut av det hela? Precis som med allt nuförtiden så ska man ju ha ett mål ;-) Jag säger det igen - önskar jag bodde närmare för då skulle jag vilja gå kursen alla gånger! Jag tycker också att det hänger ihop med att rädda miljön, medveten konsumtion, och intressant skulle vara att få veta om det jag själv kämpar med: hur kan man leva mycket billigt OCH samtidigt mijövänligt (med tanke på att ekologiskt är så dyrt etc..) Lycka till, kul att du vågar utmana dig själv!

Anki sa...

Bra upplägg. Kanske en hel träff som fokuserar på tid? Tidsrikedom, tidsfattighet, tidsanvändning?

Anonym sa...

Tycker det låter som ett jättebra upplägg! Skulle gärna vilja gå en sådan kurs.

Sofia

Anonym sa...

Det låter som ett riktigt bra upplägg,jag skulle absolut delta om jag bodde närmare.
AnnH