Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 6 november 2010

Mer saker till önskelistan, bio och läxmapp

Jag har kommit på att jag skulle vilja ha lite olika bakformar. För att kunna göra lite olika sorters tårtor. Jag är inne i en period där jag gärna gör tårtor i present till mina nära och kära. Jag är föresten mycket inne på hemgjorda presenter just nu. Gärna ätbara. Lite olika former skulle göra det enklare och roligare. Sen har jag kommit på att jag vill ha ett rånjärn. Jag försöker att minska ner färdigmaten för att dra ner på färgämnen, konserveringsämnen och annan skit. L är ett så kallat språkbarn. Det har vissa likheter med adhd och liknande. Jag har läst om att såna sjukdomar kan bero på konserveringsämnen och andra saker som finns i maten. Jag har nästan slutat med att köpa lördagsgodis till henne utan försöker att göra eget. Förra veckan hade vi spökfest och dom andra barnen kanske inte uppskattar hemgjort godis i påsarna så då fick hon köpegodis. Sen har vi ett lager kvar sen det kom bus eller godis barn.
Idag har jag gjort mintkyssar
och äppelchips. Eftersom vissa omständigheter gjorde att pengarna till duschvärmeväxlaren försvann och jag ska spara ihop till den först. Så önskar jag mig formarna och järnet i julklapp.
Eller kanske inte järnet, jag har bjudit på ett på Tradera som jag hoppas inte ska komma upp i allt för mycket.
Formarna jag vill ha är en ros, en boll

och en julform. Jag har en bild på en tomte men det kan lika gärna vara en snögubbe eller en luva. Jag lånade Textilt återbruk av Malin Lindström på biblioteket. Jag älskar den boken och vill gärna ha den i julklapp också tack. Det finns massor av bra tips på vad man kan göra med bland annat gamla kökshanddukar, slipsar och spetsdukar. Jag har fått ihop massor med gratis biobiljetter genom att göra olika saker. Jag kommer inte ihåg hur många vi har men över 12 stycken i alla fall. Idag tog L och S varsin och gick på Toy story 3. Jag är med i en biopanel och svarar på undersökningar. Poängen man får kan bytas mot menyer. Så popcorn och drickan blev också gratis. Innan bion gick dom på stan. S gillar att köpa kläder till L när hon har pengar över. Hon fick ett par byxor och ett par tights. Jag älskar dig S. M gillar att ge L småpengar. Igår fick hon 6 kronor. Hon köpte en mapp med Skalman på för 5 kronor att ha till sina läxor sa hon.
Jag har städat bort spökpyntet. På hallspegeln hängde ett spindelnät. Några av killarna på spökfesten roade sig med att dra sönder det. Istället för att slänga det har jag klippt bort spindlarna. Dom ska jag spara som dekoration. Sen tog jag själva nätet (som är fiberfill som man fyller bland annat kuddar med) och sparade i mitt syrum. Ibland känner jag mig kluven. Jag gillar feng shui och jag gillar frivillig enkelhet och ekonomsikt tänkande. Ska jag slänga saker eller ska jag spara dom?? Jag har haft ett rånjärn en gång för länge länge sedan. Jag köpte det på en auktion som jag var med tillsammans med min farmor långt innan barnen fanns. Jag använde det aldrig och rensade bort det. Jag har en hel hög med sparade jul- och presentpapper sparade. Likaså en hel hög med gamla serietidningar. Jag brukar slå in barnpresenter med dom bland annat.
Idag är det allhelgona. Jag tänder ljus framför bilder på nära och kära som inte längre finns bland oss. Min älskade lillebror, min farmor, min mormor och älskade lilla Lulle. Imorgon ska vi åka till Coop för den vanliga månadshandlingen och då ska vi även åka till gravarna och tända ljus.

2 kommentarer:

Det Goda Livet: /Tove sa...

Jag har precis beställt tårtformar i form av Hello Kitty från dhgate.com och tipsar om det. Det fanns rosformar också och säkert det andra du söker. Fast jag ska väl se att den kommer fram ordentligt innan jag kan säga att jag rekommanderar det. Väldigt billigt var det i alla fall. Jag beställde 5 stycken så att jag kan sälja de jag inte ska ha på Tradera och få ihop så att min egen form blir "gratis". Så gör jag ofta när jag hittar saker till bra pris.

Nyfiken på vad termen "språkbarn" innebär? Är det en språkstörning dottern har?

Natali sa...

Jag gillar din blogg, vad kul att jag halkade in här. Kika gärna in hos mig oxå. Älskar återvinning, loppisar etc men det sysn inte på mig och inte heller på platsen där jag bloggar....finest....jag tillför en ny krydda hos dem iaf. Fyndade idag på loppisen.