Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 21 november 2010

Ibland är jag så huslig att jag blir rädd för mig själv

Ibland blir jag så extremt överambitiös i köket att jag nästan blir rädd för mig själv. Jag gillar att pyssla i köket. Men jag hatar att diska. Dagarna jag har varit extra huslig i köket visar sig med ett enormt diskberg. Räkorna som vi avnjöt igår.Jag sparade skalen och har kokat räkbuljong. Efter att jag börjat koka egen grönsaksbuljong använder vi den till alla maträtter. Även till kött och fisk. Jag tänker absolut inte köpa buljong med en massa jästextrakt, natriumglutamat och andra konstigheter. Ikväll ska vi äta kyckling så imorgon kommer jag att koka buljong på kycklingbenen. Räkbuljongen får gå som fiskbuljong och kycklingbuljongen som köttbuljong. Det blev en vinskvätt över. Eller vinskvätt och vinskvätt, halva flaskan. Den står nu i en lerkruka och ska bli vinäger. Jag har gjort egen vitvinsvinäger av vinskvättar förut och det fungerar bra. Jag har invigt mammas rånjärn som numera är mitt. Det gick sådär. Efter att ha vispat smeten med elvisp istället för för hand så gick det bättre. Efter att maken kom på att man kan rulla dom runt ett träskedshandtag så gick det ännu bättre. Skillnaden syns på bilden. Ena sekunden när man tittade om dom var klara var dom fortfarande vita. Nästa sekund var dom nästan svarta. Men helt okey resultat för att vara första gången. Men hemgjorda glasstrutar blir det inte.I ugnen står saffransskorpor och ska torka i eftervärmen över natten. Dom blev väl sådär dom också. Vissa blev bara smulor när jag skar dom. Men dom smakar säkert gott.Månadens sötsak är färglatt så jag har gjort en blåbärspaj. Receptet finns här.
Jag har skickat ett svar till medborgarskolan om kursen jag ska hålla i frivillig enkelhet. Jag skulle behöva lite hjälp med vad ni tycker om innehållet. Jag vet vad kursen ska innehålla i stora drag men jag vet inte vad jag ska skriva under innehåll för att locka folk att gå kursen. Vad tycker ni kära läsare?
Hej.
Både lönen och tiden låter jättebra. Ungefär när hade ni tänkt att den
skulle börja? I mitten av januari eller senare?
Jag försöker leva som jag lär. När vi ska träffas. Jag försöker i
möjligaste mån bara ha en sak inbokad/dag så om jag jobbar så jobbar
jag bara. Därför har jag lite kort om tid. Jag är helledig och kan när
som helst under dagen den 30/11, 3/12, 11/12, 14 och 15/12. Är den
ingen av dom dagarna som passar dig så skriv ett förslag så kan jag
rucka på min regel. Jobbar jag så kan jag på förmiddagen, är det en
annan tid jag har så..
Mallen tyckte jag det stod bra, jag har ändrat lite.
Lev enkelt - Simple living

Låt det viktiga i ditt liv realiseras! Lär dig att förändra och
förenkla ditt liv så att du kan fokusera på det som betyder mest. Vad
ger dig energikickar? Vad gör dig glad? Vad är viktigt för dig? Välj
bort tidstjuvar, energislukare och negativ stress.

INNEHÅLL
Här får du reda på lite grunder för att leva lite enklare. Upprensning,
nogpunkten inom pengar och tid. Mycket frågor att ställa sig själv.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

KURSLEDARE
XX

BRA ATT VETA
Ta med anteckningsbok och penna. Lättare fika ingår.

Jag tänkte bjuda på lite hembakt bröd, hemgjord marmelad och kaffe/hemodlat te varje gång. För att visa att det är lätt och gott att baka själv. Eftersom ekonomi ligger mig varmt om hjärtat och man tjänar rätt mycket på att baka själv. Men nu kommer tänk om monstret igen. Tänk om det kommer massor med folk så jag måste baka massor. Tänk om ingen gillar mitt fika. Tänk om.........
Nästa vecka ska L på kalasdisco. det är två killar i hennes klass som ska ha gemensamt kalas. Det enda den ena killen önskar sig är ett Nintendo dx (tror jag det hette) för 800 kronor. Dom ska gärna ha samma sak. Runt 100 kronor max 150 brukar jag betala för present till kompisar. Kalaset är på fredag. Jag får lön på fredag och när lönen kommer brukar jag åka till köpcentret på andra sidan staden och handla det som behövs = det som står på en lista i köket. En lista som jag fyller på hela månaden när jag kommer ihåg något som fattas. Just nu står det Ipren och nässpray bland annat på listan. Jag försöker att hålla mig ifrån affärer mellan lönebesöken. Mataffärer räknas inte. Ska jag åka och handla innan lön och då bara köpa presenter? På fredag jobbar jag och kan inte handla så köpcentret får vänta på mitt besök tills veckan efter. Eller ska jag ge killarna varsin biobiljett? Jag tycker att L har saker så det både räcker och blir över. Så jag skulle bli glad om hon fick en biobiljett eller annan upplevelse. S tycker att idén är okey men tycker samtidigt att det är lite snålt eftersom det står reklam på biobiljetterna. Det är såna jag fått gratis via olika kampanjer. Vi har 10 biobiljetter så vi kanske inte hinner göra av med alla själva. Vad tycker ni kära läsare. Kan jag ge killarna varsin reklambiobiljett??
Vi har sålt en barngrind för 50 kronor. Vi svarade på en annons i den lokala tidningen. Om jag orkar ska jag lägga ut några av L:s leksaker på Blocket. Duschvärmeväxlare here I come again.

4 kommentarer:

Det Goda Livet: /Tove sa...

Jag skulle vara helt ok med att ge bort biobiljetter med reklam på. De är ju lika mycket värda för mottagaren ändå.

Annars kör jag på "presentskåp" - köper på mig billiga leksaker av sådan typ som passar många (tex lego, färgpennor, badskum) när det är vrakutförsäljningar. Brukar ge saker som "kostar" ca 100-lappen men de har ej kostat mig så mycket.

Anonym sa...

Tips! Du skär väl skorporna INNAN du torkar dom? Annars är det nästan omöjligt att inte få supersmuligt.. / S

Anonym sa...

Biobiljett+ en liten godispåse har jag gett många gånger och det har alltid varit uppskattat,sen om det är gratisbiljetter eller inte tror jag inte barnen bryr sig om:)
AnnH

Elle sa...

Hittar hit för första gången...är också "hemmamamma" och får dåligt samvete av din enorma kreativitet och huslighet...ja, jag hade nog blivit lite rädd för mig själv i ditt fall..*ler*

Det där med presenter är svårt. Jag tror det heter Nintendo DS...
Kan inte flera personer lägga ihop till hans önskan?
Förstår tvekan inför biobiljetterna, även fast det egentligen är en bra present (själv hade jag gärna gått på bio...)
Kursen verkar ok, hade nog behövt gå med i den! Oroa dig inte i förväg, det går nog bra!
Kram Elle