Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 29 november 2010

Adventskalendrar och gjort om

S och jag har gjort om lite saker.S köpte en plånbok för 89 kronor men tyckte att den såg så tråkigt ut.Hon hittade en massa paljetter som vi hade i pyssellådan.
Min älsklingströja har blixtlåset gått sönder på. Jag vill inte slänga den men jag vill helst inte köpa ett nytt blixtlås heller.
Jag sprättade bort dragkedjan och gjorde knappar och knapphål istället. Att det är 3 olika sorters knappar syns kanske men vem bryr sig?
När vi lånade en bok på biblan om att sy om saker (just nu har jag hjärnsläpp och kommer inte ihåg bokens namn) fick S en idé om att sy en hållare till sitt smink. Min mamma hade ett gammalt sminkbord som jag ärvde när jag var liten. S fick ärva det efter mig. Det får inte "plats" på hennes rum så det har stått i rummet som har varit och nu ska bli kontor igen. Det har varit oinrett med en massa överblivet joks i 2 år. Nu när det ska bli kontor igen kan inte sminkbordet vara kvar så S måste ha sitt smink någon annanstans. Sminkbordet får bo i förrådet ett tag tills L vill ta över det. För slänga eller sälja det vill jag inte.L har förstått tjusningen med happy mais. Hon har pysslat ihop 3 giraffer, en häst, en hund, en gubbe och ett flygplan. Så till 8 årsdagen kommer det troligtvis att bli en hel förpackning. När man har tröttnat på dom är det bara att slänga dom på komposten.
Några av alla gratis tapetprover har kommit. Några var stora.
Några var små. Att det är så stor skillnad mellan olika företag! Jag väntar på en sändning tapetprover till sen ska jag inhandla lite och inventera lite sen ska här pysslas. Fortsättning följer. L:s adventskalenderpussel är klart. Det är en bild på henne och Skutt kanin på pusslet. En bit varje dag fram till jul. I ett svagt ögonblick köpte jag en chokladkalender till henne också. En sån där billig för 9,90. Chokladen är det ingen som gillar så jag vet inte varför jag köper den. Sen fick M, S och L varsin chokladkalender av farmor och farfar från Österrike. Jag vann en egen chokladkalender med ekologisk choklad från Chokladfabriken. Jippie! Man skulle skicka in sitt bästa chokladrecept. Jag skickade in två och var alltså en av två vinnare. Recepten jag skickade in var trillingnöt och vita kokostoppar.
L:s pussel är inslaget och upphängt på en advenstkalender som min mamma och pappa har sytt. Jag och min bror hade likadana. Mamma hann inte sy klart båda innan första december den julen vi skulle få dom så pappa fick sy den ena. M och S hade dom när dom var små och nu är det L:s tur. Pappret och snöret har jag sparat sen i julas. Jag sparar allt använt inslagningspapper som inte är för använt och använder igen.
Helgens annons i den lokala tidningen gav 50 kronor. Ihop med 50 lappen förra veckan och denna veckas försäljning på Tradera på 125 kronor gör att 225 kronor till ligger i duschvärme växlar fonden. Jag hade fått ett mail av en av vinnarna. Jag hoppas att det är en dvd för vi har ingen video. Det stod i objektsbeskrivningen att det var en videofilm och den låg i kategorin vhs. Svårt att förstå?? Jag skrev tillbaka att det står videofilm i rubriken och den ligger i kategorin vhs så det är en videofilm alltså en vhs. Nu vet jag inte vad jag ska göra med sakerna som inte blev sålda i annonsen. Om jag ska sätta ut dom igen? Eller om jag ska spara dom tills jag får barnbarn? Eller om jag ska byta dom mot en flaska vin eller något annat ät eller drickbart på Facebook?

1 kommentar:

Lit de Parade sa...

Underbart kreativt :-)

M @ Lit de Parade