Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 25 november 2010

Elmätningen fortsätter

Elmätningen i det P:ska huset går vidare. Tv:n är mätt igen efter att strömbrytaren stängdes av. Då drar alla tv sakerna 0,85/dygn = 310 kronor/år. Mot när strömbrytaren inte används, 1,55/dygn = 565 kronor/år. Makens klockradio har jag också mätt. Den drar 0,33/dygn = 120 kronor/år. Inte mycket men jag har en batteridriven väckarklocka och maken ska få en vattendriven väckarklocka i julklapp. När vi stängde av datorn på strömbrytaren drog den 1,95/dygn = 711 kronor/år. Mot när vi inte stängde av den 2,05/dygn = 748 kronor/år. Inte så stor besparing där som på tv:n alltså. Men många bäckar små. Anledningen till att jag ska försöka mäta varenda liten kontakt är att vi gör alla elbesparingar som finns men ändå förbrukar vi mer än vad en normalvilla med elvärme ska göra. Så jag vill ta reda på var elen läcker ut.
Jag försöker att låna så mycket böcker som möjligt på biblioteket. Om boken visar sig vara jättebra så kanske jag beslutar mig för att jag vill äga den och då köper jag den eller önskar mig den. Andra böcker är så tråkiga att jag är glad över att jag inte slösat mina pengar på den. Just nu läser jag "Hur viktigt är det att vara lycklig". Den boken gör mig olycklig för den är så otroligt tråkig. Alltså inte en vill ha bok. Nu är jag sådan att när jag väl har börjat på en bok så måste jag läsa ur den, hur tråkig den än är. Jag har även lånat och läst Hejdå ekorrhjulet. Den var rolig att läsa men är inte heller en bok som jag skulle vilja äga. Jag trodde att det skulle vara lite mer tips i den. Vore det inte bra om det fanns bibliotek för fler saker än böcker? Leksaker till exempel? L önskar sig massor med saker men brukar tröttna på dom efter en vecka. Att då kunna låna leksaker och sen lämna tillbaka dom vore toppen. Då ser hon ju precis som jag gör med mina böcker vilka hon vill äga och vilka som är stolpskott.
Den 14 februari börjar kursen som jag ska hålla i frivillig enkelhet. Eller simple living som den heter. Jag ska dit på tisdag och titta på lokal. 5 gånger ska den hålla på och om kursdeltagarna vill så kan den hålla på fler gånger. Vilket jag såklart hoppas på. Sen hoppas jag också att kursen blir populär så jag får hålla den fler gånger. När jag berättade det för min jobbarkompis igår undrade hon vad frivillig enkelhet var för något. Och jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, jag trodde alla visste det?
Jag håller på och raggar gratis tapetprover på nätet. Jag har kommit på massor med saker som jag vill ha snygga tapetbitar till. Vad visar jag när proverna har kommit. Jag behöver ta mig till Myrorna eller Bra och Begagnat först och köpa lite kompletterande saker.

Dagens gratissaker kom inte på posten utan "köptes" när L och jag gjorde månadshandlingen på Ica. Jag hade helt gratis kupong på bakplåtspapper och kanelbullar. Jag har bakpapper i teflon men dom har minst 10 år på nacken och skulle behövas bytas ut. Jag har även en annan sak som skulle behövas bytas ut (den ligger redan i soporna och jag har klarat mig utan den i flera månader, med hjälp av bakplåtspapper i papper bland annat). jag tänkte göra en egen men då behöver jag ha vaxat tyg från Ikea först. Nästa vecka blir månadsbesöket på köpcentret på andra sidan staden. Jag har en jättelång inköpslista fast det snart är jul.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frys,kyl och spis kan ju dra en massa el om dom är lite äldre.Även micro,elelement,tvspel och laddare. Vi har fått mycket högre elräkning sen vi bytte från oljeeldning till bergvärme och det trodde vi inte men vi slipper ju oljan iaf... Lycka till :)

/Mireille

Bli rik i ditt liv/Ann sa...

Du har så bra idéer och gör mig inspirerad. Här kan man hyra leksaker, men det kanske är för mindre barn än din L?
http://www.hyrolek.se/
Otroligt roligt också att du utmanar dig själv att ha kursen, hoppas du får många deltagare! Hälsar Ann