Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 5 november 2010

Tomatfunderingar och matkassar

Förra gångens hemliga låda innehöll en äggplanta och en zuchini. Vi är vanemännsikor vad gäller grönsaker så dom låg kvar i grönsakslådan tills nästa hemliga låda kom.
Då kom jag på att receptet som innehåller äggplanta heter moussaka. Jag gogglade fram ett recept som innehöll två äggplantor. Så jag tog en äggplanta och zuchinin. Blev gott. Så gott att jag kommer att göra det igen. Antingen på bara zuchini eller som M och S är vana vid från skolan på potatis. Recept finns här. Den hemliga lådan kom som vanligt varannan onsdag i onsdags. Som vanligt var det ett paket tomater i lådan. Vi är inte så förtjusta i tomater någon av oss. Den enda gången vi äter tomater är till Tacon. Inte ens då går dom åt. Eftersom dom krossade burktomaterna var slut och det skulle vara en burk krossade tomater i moussakan så krossade jag dom själv. Jag har gjort det förut också. Men den här gången började jag fundera. Varför är krossade burktomater röda men hemkrossade blir mer rosa?? Nästa gång jag köper en burk krossade tomater ska jag kolla innehållsförteckningen och återkomma i ärendet som det brukar heta.

Jag har blivit nästan sjukligt intresserad av innehållsförteckningar. Bra eftersom ett av mina nyårslöften var att sluta äta palmolja. Dåligt eftersom jag märker vad dålig syn jag har (eller är texten för liten) och dåligt för jag märker vilken dålig mat jag stoppar i mina barn. Nu är jag väldigt bra på att göra egen mat så fullt så mycket skit blir det inte. En annan grej jag ska kolla upp är vad riven ost innehåller. Jag sparar ostkanter i frysen. När påsen är full eller den rivna osten är slut plockar jag fram matberedaren och ostpåsen och river. Jag fattar inte hur riven ost kan vara billigare än en ostbit? Per kilo alltså. Det kom en ny hemlig låda i onsdags. En liten förklaring. Jag kallar den hemlig eftersom jag inte vet vad som är i den. Varannan onsdag får vi en låda med ekologiska frukter och grönsaker hem till dörren. Den här gången var det: apelsiner, morötter, potatis, lök, päron, äpplen, bananer, paprika, kiwi, gurka, tomater, champinjoner och avocado. Maken fick adresserad reklam för en matkasse. Vi har anmält oss till tjänsten som man säger upp adresserad reklam hos men det hjälper tydligen inte. Jag har hört talas om såna tjänster. Man abonnerar på färdiga matkassar ungefär som våran hemliga låda. Jag blev nyfiken och kollade vad det kostar. 4 portioner är för lite för oss vi får ta 5. Just nu kostar det 695 kronor. För 4 måltider. Från andra veckan blir det ordinarie pris som är 1050 kronor. Vad innehåller den då?? Våran maträkning brukar gå på ungefär 3000 - 3500 kronor/månad. Jag köper mycket mer ekologiskt nu än jag har gjort därför den ökade kostnaden. Skulle all våran mat kosta (vi tar det lägre alternativet) 695 kronor för 4 måltider det blir 5212,50 för 30 dagars mat. Då tillkommer frukost och lunch eftersom det bara är kvällsmaten. Tycker folk att det är värt dom pengarna?? Visst dom slipper handla men dom får jobba mer för att slippa handla så tidsmässigt förlorar man på det. Igår hade jag en ärendedag igen. Jag, S och L åkte till systembolaget och köpte 3 flaskor glögg. Jag ringde ett andra systembolag och dom hade 200 flaskor. Jag ska ge alla pappor varsin glöggflaska i farsdags present. Sen åkte vi till Lidl och till Plantagen. Jag köpte ljung, granris och dekorationskål till entrén 260 kronor kostade det och det fick det vara värt. Sen att jag fick min första fortkörningsböter på 20 år det talar vi tyst om. Väldigt tyst faktiskt. För det var väldigt dyrt. Nästan hela duschvärmeväxlaren rök. När jag har slickat klart mina sår ska jag leta efter nya saker att sälja på Tradera för att spara ihop till en ny växlare. Sen svär jag dyrt och heligt att aldrig mer köra för fort jag ska härmed bli en väglus. Till mitt försvar får jag väl skriva att det var mitt inne i stora staden, filerna skulle gå ihop och dom i innerfilen vägrade släppa in mig så jag fick gasa på. Just där det blev 30.

2 kommentarer:

Ann sa...

1, Nejmen stackare! Fy vad tråkigt! I en stad jag besöker ofta är de precis lika ovilliga att släppa in folk när man behöver byta fil - jag trodde faktiskt det var en förmildrande omständighet. jaha då vet jag att det är bättre att stanna i omkörningsfilen och stoppa upp hela trafiken!!!

2, Krossade tomater innehåller ofta surhetsreglerande medel också. Vad nu det är egentligen.....Yummie

Mor Grön sa...

Riven ost (färdigriven i förpackning) är sådaär billigt helt enkelt eftersom det i många fall inte är riven ost. Det är en slags massa på mjölk ocj jox som de smälter ihop till sådat där riv, utan att det någonsin varit en ost innan. Jag brukar köpa kort-datum-ost ur fyndlådan och riva o frysa in. Tycker du tänker helt rätt kring mat.